Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam

Avatar
M. Áron
Avatar
Dr. Á. Árpád
Avatar
A. András

A tanfolyamról

A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam elvégzése után elvégezi a vasúti vontató- és vontatott járművek járműszerkezetének, fékberendezéseinek, a dízel vontatójárművek dízelmotorjának és erőátvitelének, a vasúti járművek villamos erőátvitelének és segédüzemi berendezéseinek mérését, minősítését. Elsősorban a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamon tanultak alapján végzi az álló és futópróbákat. Munkája során kiemelten szem előtt kell tartania a vasúti közlekedés biztonságát, a vasúti járművek gazdaságos üzemeltetését, karbantartását, javítását.

Szakszerűen használja a különböző diagnosztikai készülékeket, és szoftvereket melyeket a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamon sajátított el. A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamon elsajátított tudását felhasználva betartja az ágazati jogszabályokat, szabványokat, gyártói és vállalati előírásokat. Csapatmunkában, együttműködve is tud dolgozni, de képes önállóan végrehajtani a technológiai műveleteket melyeket a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamon tanult. Folyamatosan továbbképezi magát a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamon, figyelemmel kíséri az új járműveknél alkalmazott technológiák diagnosztikai módszertanát, törekszik ezek minél gyorsabb elsajátítására, melyeket a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam segítségével sajátíthat el.

A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam által szerzett tudás segítségével a Vasúti jármű diagnosztikus képes megbízhatóan ellenőrizni és diagnosztizálni a vasúti járművek járműszerkezetét, fékberendezését, dízelmotorját, és erőátvitelét, villamos erőátvitelét, továbbá segédüzemi berendezéseit. A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam által megszerzett ismeretek segítségével képes elvégezni az álló- és futópróbákat, valamint figyelembe venni a vasúti közlekedés biztonságát, a vasúti járművek gazdaságos üzemeltetését, karbantartását és javítását.

A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam részeként elsajátított készülékek, és szoftverek használatával képes szakszerűen ellátni feladatait, betartva az ágazati jogszabályokat, szabványokat, gyártói és vállalati előírásokat. A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam elvégzése után képes csapatban dolgozni, valamint önállóan is ellátni a technológiai műveleteket. A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamot követő folyamatos továbbképzése révén képes figyelemmel kísérni az új járműveknél alkalmazott technológiák diagnosztikai módszertanát, valamint törekszik az új ismeretek minél gyorsabb elsajátítására.

Szakképesítés sorszáma: 07165002
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #vasútijárműdiagnosztikus #vasútijárműdiagnosztikustanfolyam #vasútijárműdiagnosztikuskepzes #vasútijárműdiagnosztikusoktatas #vasútijárműdiagnosztikustanfolyamrol #vasútijárműdiagnosztikusvizsga

tanfolyam, képzés

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Vasúti jármű diagnosztikus tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: A felsoroltak egyike vagy figyelembe vehetők a meghatározottakkal egyenértékű jogelőd szakképesítések is. Szakma/szakképesítés megnevezése azonosítószáma: Vasútijármű-szerelő technikus 5 0716 10 13, Vasúti jármű dízelmotor- és hajtásszerelő 54 525 11, Vasúti jármű szerkezeti és fékrendszer szerelője 54 525 12, Vasúti jármű villamos rendszereinek szerelője 54 525 13,
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Vasúti járműszereléssel összefüggő munkakörben eltöltött 5 év szakmai gyakorlat

Célközönség:

 • A Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műszaki beállítottságú ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Vasúti jármű diagnosztikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M. Áron

0/5
32 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. Á. Árpád

0/5
22 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

A. András

0/5
31 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Vasúti jármű diagnosztikus tanfolyammal kapcsolatos információk

379.900 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Vasúti jármű diagnosztikus tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök