Műszeres analitikus tanfolyam

Avatar
Nemes N. Gyula
Avatar
H. László

A tanfolyamról

A  Műszeres analitikus tanfolyam elvégzése után a résztvevők önállóan, vagy magasabban képzett szakember irányításával kutató, vizsgáló vagy üzemi laboratóriumokban vegyipari, gyógyszeripari, élelmiszeripari, kőolajipari, környezetvédelmi folyamatokkal kapcsolatos műszeres analitikai vizsgálatokat végezhetnek. A műszeres analitikai módszereket informatikai háttérrel, és vezérlő, adatfeldolgozó szoftverek alkalmazásával kell használniuk. Részt kell venniük a módszer, és a folyamat validálásában, új analitikai módszerek kidolgozásában, valamint külső, és belső auditokon. A vizsgálatokhoz kapcsolódó mintavételi, mintaelőkészítési tevékenységet is el kell végezniük.

A Műszeres analitikusoknak felelniük kell a műszerek üzemkész állapotban tartásáról, és karbantartásukról. Munkájukat a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, tűz-munka-, környezetvédelmi, és egyéb vonatkozó előírások betartásával kell végezniük. A munkakörükhöz kapcsolódó adminisztrációs feladatokat is a minőségügyi előírások szerint szükséges dokumentálniuk az informatikai háttér használatával.

A Műszeres analitikus tanfolyam meghatározó szerepet játszik a szakemberek képzésében, és fejlődésében a műszeres analitikai területen.A Műszeres analitikus tanfolyam elvégzése után a résztvevők széleskörű tudást szereznek a műszeres analitikai módszerek alkalmazásáról, valamint azok fejlesztéséről, és validálásáról. Megtanulják a mintavétel, és minta-előkészítés folyamatait, valamint a műszerüzemeltetés, és karbantartás alapjait. Képesek lesznek a műszeres analitikai vizsgálatokat önállóan végezni, valamint részt venni a minőségbiztosítási, és módszerfejlesztési projektekben.

A Műszeres analitikus tanfolyam elvégzése után a résztvevők számos vegyipari, gyógyszeripari, élelmiszeripari, kőolajipari és környezetvédelmi területen dolgozhatnak, mint például kutatók, laboratóriumi vezetők, módszerfejlesztők, vagy minőségbiztosítási szakemberek. A Műszeres analitikus tanfolyam elvégzése után a résztvevők sokoldalú szakemberekké válnak, akik képesek a műszeres analitikai vizsgálatokat széles körében alkalmazni.

Szakképesítés sorszáma:07115002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #műszeresanalitikus #műszeresanalitikustanfolyam #műszeresanalitikusképzés #műszeresanalitikustanfolyamról #műszeresanalitikusoktatás #műszeresanalitikusvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Műszeres analitikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műszeres analitikus tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: − 54 524 03 Vegyész technikus, − 5 0711 24 08 Vegyész technikus, − Régebbi szakképesítések jogszabályi megfelelősége alapján.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: −

Célközönség:

 • A Műszeres analitikus tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műszaki elfoglaltságot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Műszeres analitikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Nemes N. Gyula

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

H. László

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Műszeres analitikus tanfolyammal kapcsolatos információk

169.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műszeres analitikus tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök