Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam

Avatar
B. Gyula
Avatar
Dr. Sz. Katalin

A tanfolyamról

A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után önállóan, vagy gyógyszerész, vegyész, vegyészmérnök irányításával részt vesz a gyógyszer-, gyógyszeralapanyag- és segédanyaggyártás folyamatában. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzését követően fermentálási folyamatokat is el tud végezni. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam után részt vehet a gyógyszeripari gyártási folyamatok részleges, vagy teljes irányításában, készülékek, berendezések üzemeltetésében, tisztításában.

A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyamot elvégző közreműködik gyártástechnológiák léptéknövelési folyamatainak megvalósításában, kísérleti gyártásokban. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után képes lesz gyógyszerkiszerelő és -csomagoló gépeket kezelni. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyamot követően végezhet minőségellenőrző vizsgálatokat, elvégzi a gyártásközi és késztermékek minőségének és kémiai összetételének ellenőrzését, gyógyszerformák vizsgálatát szabványok és előírások alapján. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után végez műszeres analitikai, és egyéb műszeres vizsgálatokat. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után részt vesz speciális gyógyszerészeti, laboratóriumi vizsgálatokban, mikrobiológiai vizsgálatokban. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után laboratóriumban hajt végre kémiai szintéziseket. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után részt vesz az eszközök kvalifikálásában, és eljárások validálási folyamataiban. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után részt vesz kutatási folyamatokban, gyógyszerfejlesztésben.

A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után részt vesz a folyamatok dokumentálásában elsősorban informatikai háttér alkalmazásával, és folyamatosan továbbképezi magát ennek a munkának a végzése érdekében. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után munkáját a gazdaságossági elvek, a technológiai, higiéniai, minőségbiztosítási, tűz-, munka-, környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi. A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam elvégzése után a munkaköréhez kapcsolódó adminisztrációs feladatokat a minőségügyi előírások szerint dokumentálja az informatikai háttér használatával.
MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Szakképesítés sorszáma:07115003
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #gyógyszeripariszaktechnikus #gyógyszeripariszaktechnikustanfolyam #gyógyszeripariszaktechnikusképzés #gyógyszeripariszaktechnikustanfolyamról #gyógyszeripariszaktechnikusoktatás #gyógyszeripariszaktechnikusvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Gyógyszeripari szaktechnikus tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: − 54 524 03 Vegyész technikus, − 5 0711 24 08 Vegyész technikus, valamint az ezzel egyenértékű jogelőd szakképesítések.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden vegyipari tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Gyógyszeripari szaktechnikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

B. Gyula

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. Sz. Katalin

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Gyógyszeripari szaktechnikus tanfolyammal kapcsolatos információk

169.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Gyógyszeripari szaktechnikus tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok