Sportoktató (evezés sportágban) tanfolyam

W. Edit
Dr. H. Petra
G. Roberta

A tanfolyamról

Az evezés sportoktató szakember célirányosan életkornak és nemnek megfelelően tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson résztvevők foglalkozását. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével. Ismeri a főbb evezős stílusokat. Alapszinten megtanítja a sportág mozgásanyagát. Ismeri az evezős eszközök méreteit, beállítási szempontjait.

Képes az evezős eszközök karbantartására, kisebb javítására. Ismeri a sportág versenyszabályait. Sportágspecifikus ismereteket nyújt, kialakítja a sportági jártasságot, képességeket, készségeket fejleszt. Felismeri és gondozza a tehetséget. Értékeli a tanulók edzéseken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri a tanulók technikai tudását és képes javítani azokat. Sportágában részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában, vízitúrák szervezésére képes. Szakemberként az evezés számos területén – mint túra és rekreációs-, fix üléses és tengeri-, egyetemi-, para-, valamint ergométeres evezés – részt vesz a sportolók foglalkozásai, szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők sportolási programjának összeállítását.

Szakképesítés sorszáma: 10144009
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.04.12.

# /- #sportoktatóevezéssportágban #sportoktatóevezéssportágbantanfolyam #sportoktatóevezéssportágbanképzés #sportoktatóevezéssportágbantanfolyamról #sportoktatóevezéssportágbanoktatás #sportoktatóevezéssportágbanvizsga

 

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Sportoktató (evezés sportágban) képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a vízi sportokat szeretők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: úszástudás igazolása szükséges (200 m folyamatos úszás mell- vagy gyorsúszásban); sportági jártasság igazolása szükséges;
 • szintfelmérő (a Magyar Evezős Szövetség technikai minimumvizsga alapján).

Célközönség:

 • A Sportoktató (evezés sportágban) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden vízi sportot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Sportoktató (evezés sportágban) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

W. Edit

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. H. Petra

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Roberta

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Sportoktató (evezés sportágban) tanfolyammal kapcsolatos információk

119.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 190 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Sportoktató (evezés sportágban) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping