Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tanfolyam

Avatar
Ifj. K. Csaba
Avatar
S. Liliána
Avatar
M. Tamás

A tanfolyamról

A Tánc instruktor tánciskolák, táncstúdiók és fitnesz és wellness klubok csoportos órák tartására alkalmas részlegében tánc instruktori feladatot lát el, tánc órát tart különböző tanult stílus irányzat szerint. Csoportos foglalkozásokat vezet, koreográfiákat készít a street dance/utcai táncok alaplépéseire építve. Felhasználja többek között a street dance/utcai tánc műfajba sorolható, musical, a revü, a jazz tánc és a modern technikák és más rokon táncok lépésanyagát.

Követi az aktuális trendeket, ennek megfelelően koreográfiai repertoárját bővíti. Képes a street dance/utcai táncokra jellemző speciális izolációk, lépéstechnikák pontos kivitelezésére, ezek oktatására. Képes az ügyfél testalkati és fittségi állapotát meghatározni, az ügyfél aktuális állapotából kiindulva reális edzéscélokat megfogalmazni, az elérendő célokhoz megfelelő edzéseszközöket és módszereket rendelni.

Megerősíti az ügyfél motivációját, az edzés eredményességéről pontos visszajelzést ad, indokolt esetben javaslatot tesz az edzésprogram módosítására. A motorikus képességek fejlesztésének szenzitív időszakai szerint tervezi és vezeti a sportfoglalkozásokat.

A fejlődő szervezet egészségügyi és funkcionális igényeit figyelembe véve edzést tervez és vezet. Nevelési és oktatási intézményekben tanórán kívül motorikus képességek fejlesztésére irányuló foglalkozásokat tervez és vezet, amelynek során segítséget és technikai hibákat javít. Tevékenysége a lakosság fittségi állapotának javítására irányul, népszerűsíti az egészséges életmódot, egészségmegőrzést és a mozgásprogramokat, népszerűsíti az egyetemes tánckultúrát.

Szóbeli konzultáció, írásbeli kérdőív vagy különböző videotechnika révén segíti az ügyfelet abban, hogy megtalálja az érdeklődésének, az edzettségi szintjének, a testalkatának, fizikai állapotának megfelelő egyéni és/vagy kollektív rekreációs mozgásprogramot. Tájékoztatást ad az ügyfeleknek a táncoktatásra használt létesítmény balesetvédelmi és biztonsági előírásairól, szolgáltatásairól, az eszközök rendeltetésszerű használatáról.

A létesítmény, valamint a sporteszközök használatának balesetvédelmi és biztonsági előírásait betartja és betartatja. Szükség esetén elsősegélyt nyújt a szakma szabályai szerint. Komplex felkészültsége alapján alkalmas arra, hogy szakmai segítségével az ügyfél egészségtudatos életvitelt alakítson ki, ezáltal javul a vele együttműködők életminősége.

Szakképesítés sorszáma: 10144034
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2022.02.17.

# /- #táncinstruktor #streetdance #utcaitánc #táncinstruktorutcaitáncszakirány #táncinstruktorutcaitáncszakiránytanfolyam #táncinstruktorutcaitáncszakirányképzés #táncinstruktorutcaitáncszakiránytanfolyamról #táncinstruktorutcaitáncszakirányoktatás #táncinstruktorutcaitáncszakirányvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tanfolyamot ajánljuk: Minden táncot szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Ifj. K. Csaba

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Liliána

0/5
16 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. Tamás

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tanfolyammal kapcsolatos információk

119.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 200 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Tánc instruktor (Street dance/utcai tánc szakirány) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök