Formacikk-gyártó tanfolyam

Avatar
L. Ildikó
Avatar
K. Ibolya

A tanfolyamról

A formacikk-gyártó a gumiipari keverőgépeken speciális anyagok alkalmazásával, összeállított receptúra alapján gumikeverékeket készít, majd a gumikeverékekből nyers félkész-termékeket állít elő, továbbá a félkész-termékekből könnyű műszaki cikkeket, formaárukat készít sajtolással, fröccssajtolással, vagy fröccsöntéssel.

A formacikk-gyártó elvégzi az alapanyagok vizsgálatát, a folyamatközi minőségellenőrzést, valamint a késztermékek vizsgálatát. A szakképesítéssel rendelkező a formacikk gyártás alapanyagául szolgáló keveréket elkészíti, amelyből ún. félkész termékek előállítása válik lehetővé. Félkész-termékek készítése során szakértelmet igénylő extruder- és kalandergépet működtet, mely a félkész formacikk-gyártáshoz szükséges termékek előkészítését szolgálják. A formacikkek minőségi követelményei szerint képes vázerősítő gumirendszerű félkész-terméket gyártani, azokat a vizsgálati és minőségügyi előírásoknak megfelelően vizsgálni. Konstrukció szerint előállítja a gumi-gumi, textil-gumi, fém-, és műanyag-gumi összetételű félkész-termékeket. A formacikkek előállításához sajtolási, fröccssajtolási, vagy fröccsöntési és vulkanizációs eljárásokat alkalmaz, mint például gumimatracok, gumiabroncsok, műszaki tömlők, szálerősített és a nélküli gumihevederek, hajtószíjak vagy a különféle mártott termékek.

A késztermékeken speciális utókezelési eljárásokat végez. Az előírásoknak megfelelően, vagy megrendelői igények szerint minőségügyi megfelelőséget igazoló vizsgálatokat végez roncsolásmentes és roncsolásos termék vizsgálati módszerekkel.

Szakképesítés sorszáma:05314001
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #formacikkgyártó #formacikkgyártótanfolyam #formacikkgyártóképzés #formacikkgyártótanfolyamról #formacikkgyártóoktatás #formacikkgyártóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Formacikk-gyártó képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a tudomány kedvelők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Formacikk-gyártó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Formacikk-gyártó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kihívást kereső ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Formacikk-gyártó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

L. Ildikó

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Ibolya

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Formacikk-gyártó tanfolyammal kapcsolatos információk

249.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 500 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Formacikk-gyártó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök