Ipari üvegműves tanfolyam

Avatar
Cs. Dániel
Avatar
K. Ibolya

A tanfolyamról

Az ipari üvegműves alkalmazott üvegtárgyakat tervez és kivitelez önállóan, vagy társtervezővel együttműködve. Szervezi a megrendelő és a kivitelező között a gyártási folyamatokat. Önálló alkotásokat hoz létre. Lépést tart a legújabb technikákkal, irányzatokkal, valamint folyamatosan bővíti szakmai ismereteit. Üvegmegmunkáló gépeket, berendezéseket, eszközöket és ezek mellett még üvegfestékeket, ragasztókat és vegyi anyagokat is használ. Részt vesz az üvegipari gyártmány-előkészítésben és gyártmányfejlesztésben. Dokumentációt és prezentációt készít a terveiről, elképzeléseiről, megvalósult munkáiról.

Az ipari üvegműves tevékenységi körébe tartozik a laboratóriumi eszközök készítése; csiszolatos és csiszolat nélküli kémiai laboratóriumban használható Erlenmeyer-lombikok, főzőpoharak, gömblombikok, pipetták, büretták, üvegtalpak, áteresztő üvegcsapok, fúvott üveggolyók, hőmérők és fajsúlymérők készítése. Munkája során javítja az üvegedények sérüléseit, megszünteti a csillag- és általános repedéseket, a kész üvegterméket feszültségmentesíti hőkezeléssel. Az ipari üvegműves kreatív, precíz munkával az üveg kemencében különféle alakításokat végez, ólmozott üveg kompozíciókat tervez és kivitelez, síküveg ragasztásával és további megmunkálásával tárgyakat tervez és létrehoz. Az üvegfúvás technológiájának ismeretével öblösüvegeket tervez, öblös- és síküvegen homok fúvott kompozíciókat tervez és kivitelez, az öblös- és síküvegen alapvető üvegalakítási technikák alkalmazásával önálló, egyedi munkadarabokat hoz létre.

Szakképesítés sorszáma:05313002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #ipariüvegműves #ipariüvegművestanfolyam #ipariüvegművesképzés #ipariüvegművestanfolyamról #ipariüvegművesoktatás #ipariüvegművesvizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Ipari üvegműves képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és az üvegtechnikában jártas, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Ipari üvegműves tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • Az Ipari üvegműves tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden, jó kézügyességű ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Ipari üvegműves végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Cs. Dániel

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Ibolya

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Ipari üvegműves tanfolyammal kapcsolatos információk

379.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 800 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Ipari üvegműves tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok