Textiltisztító és textilszínező tanfolyam

Avatar
F. Georgina
Avatar
H. Izabella

A tanfolyamról

A textiltisztító és textilszínező egyrészt lakossági, másrészt nagybani textilfelhasználók (szállodaipar, egészségügy stb.) számára végzi ruházatok, háztartási textíliák, sík- és frottírtermékek, szőnyegek nagyüzemi mosását, ill. vegytisztítását. További tevékenységköre a színezendő kelmék és átszínezendő ruházati- és egyéb textiltermékek festése (színezése) minőség megóvó és -megvalósító módon. A különböző szennyezettségi fokú és rendeltetetésű termékek tisztításához kiválasztja a meg-felelő programot, ellenőrzi a szükséges vegyszerek, segédanyagok és biztonsági adatlapok rendelkezésre állását. Azonosítja az egyes foltképzőket, megfelelő segédanyaggal foltkezelést végez. A színezéshez szükséges színezékek segédanyagok, vegyszerek és biztonsági adatlapok meg-létét ellenőrzi, előkészíti a textilterméket és végrehajtja a színezést. A kémiai biztonságra és a környezetvédelemre vonatkozó szabályok betartásával végzi a vegyi anyagokkal kapcsolatos anyagmozgatási, tárolási és adagolási feladatokat. A tisztító és színezőgépeket, berendezéseket szakszerűen, a biztonságos munkavégzés feltét-eleinek betartásával és a minőségmegtartó képesség fenntartásával kezeli.

Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a tisztító- ill. színezőfolyamatokban résztvevőkkel, a logisztikai munkatársakkal. Szakmailag folyamatosan képezi magát, gazdagítja tudását és alkalmazói képességét. Figyelemmel követi az interneten hozzáférhető újszerű textilanyagok és tisztítószerek-, ill. gépfejlesztési eredményeket, az új tisztítási- és színezési technológiák adaptálási lehetőségeit. A textiltermék- és vegyi alapismeretek területén is fejleszti ismereteit. A lakossági textiltisztítást, ill. színezést végző vállalkozásban közvetlen személyes kapcsolatban áll a megrendelőkkel. A vállaláskor szakmailag körültekintően jár el, széles körű tájékoztatást nyújt a megrendelőnek. Számlázást végez, pénzt kezel, ill. a minőségi reklamációkat szabályszerűen rendezi.

Szakképesítés sorszáma:07233004
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #textiltisztítóéstextilszínező #textiltisztítóéstextilszínezőtanfolyam #textiltisztítóéstextilszínezőképzés #textiltisztítóéstextilszínezőtanfolyamról #textiltisztítóéstextilszínezőoktatás #textiltisztítóéstextilszínezővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Textiltisztító és textilszínező tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Textiltisztító és textilszínező tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Textiltisztító és textilszínező tanfolyamot ajánljuk: Minden kreatív tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Textiltisztító és textilszínező végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

F. Georgina

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

H. Izabella

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Textiltisztító és textilszínező tanfolyammal kapcsolatos információk

139.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 250 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Textiltisztító és textilszínező tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok