Halfeldolgozó tanfolyam

Avatar
Perjés F. Zsófia
Avatar
Ifj. N. István
Avatar
Barta N. József

A tanfolyamról

A halfeldolgozó ismeri a halászati termékek átvételének műveleteit, jogszabályi előírásait, az átvételre vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírásokat. Tisztában van a hazai és külföldi édesvízi, tengeri halfajok egyéb halászati termékek termékcsoportjaival, a halak anatómiai felépítésével. Képes felismerni a halak és egyéb halászati termékek romlási folyamataira jellemző érzékszervi elváltozásokat és tudását alkalmazva képes megelőzni a kedvezőtlen folyamatok kialakulását.

Technológiai, higiéniai és munkabiztonsági ismereteit felhasználva képes végrehajtani az élő hal szakszerű átvételét, vágását, tisztítását, a tisztított hal testek további feldolgozását. Az élelmiszerek tartósítása témakörben szerzett ismereteit alkalmazva elvégzi az egész, illetve darabolt hal testek, halszeletek, filék termékre jellemző tartósítását.

Munkája során szakszerűen, a munkabiztonsági előírásokat betartva üzemelteti a technológiai gépeket, berendezéseket. Törvényi előírásokat figyelembe véve kezeli a technológia tevékenységek során keletkezett hulladékokat.

Szakképesítés sorszáma: 07214007
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.08.

# /- #halfeldolgozó #halfeldolgozótanfolyam #halfeldolgozóképzés #halfeldolgozótanfolyamról #halfeldolgozóoktatás #halfeldolgozóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Halfeldolgozó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Halfeldolgozó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Halfeldolgozó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden élelmiszeripart szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Halfeldolgozó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Perjés F. Zsófia

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Ifj. N. István

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Barta N. József

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Halfeldolgozó tanfolyammal kapcsolatos információk

139.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 250 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Halfeldolgozó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök