Online tartalomgyártó tanfolyam

Avatar
Ifj. V. Ernő
Avatar
Rubeller F. Réka
Avatar
G. Vivien

A tanfolyamról

Az online tartalomgyártó szakképesítéssel rendelkező emberek nagy követő bázissal rendelkezhetnek az internet különböző platformjain. Ezeket a személyeket másnéven influencereknek is nevezhetjük. A szó jelentése befolyásoló, tehát nagy szerepet játszanak  a követő bázisuk nézeteinek, gondolatainak vezetésében.

Az influencer egy olyan személy, aki a saját médiafelületén – melyet saját maga népszerűsítésére hozott létre – keresztül közvetlen hatást tud gyakorolni követőtáborára és közvetetten szélesebb közönségre is (megosztások, médiamegjelenések stb.). Esetükben jellemzően azon online felületeken való kommunikációt értjük, amelyek 1-1 személy által irányított, targetált tartalmakat jelenít meg, a közlő személyiségét aktívan felhasználva a tartalomban.

A kommunikáció az influencer saját weboldalán, blogján vagy saját social oldalain keresztül történik és alapvetően médiafelületként kezelhető. Ez közvetlen csatornaként szolgál a célcsoport és a hirdetni kívánt márka között. Az influencerek fő célja, összekapcsolni a célcsoportot egy adott márkával, termékkel, nézettel stb.

Ezeken a platformokon úgy kell kommunikálni a vásárlókkal és a lehetséges vásárlókkal, hogy ne a vásárlásra való ösztönzésre kerüljön a hangsúly, hanem a tartalomra, ezáltal olyan információhoz jussanak, amely okosabbá, tájékozottabbá teszi őket. Érdemes figyelembe venni a 80-20-as szabályt: 80% szórakoztatás, 20% értékesítés.

Az online tartalomgyártó szakember főbb kompetenciái, attitűdjei:
– kiváló kommunikációskészség, szövegírás
– optimális targetálás
– vállalkozástani, jogi ismeretek
– hitelesség, etikai ismeretek
– pszichológiai-, aktuálpolitikai-, internetbiztonsági-, statisztikai ismeretek
– promóciós stratégia alkotási képesség
– online platformok magas szintű ismerete
– különböző technikai eszközök ismerete (fényképezőgép, videókamera stb.)
– telefonok, telefonos applikációk, telefonos szerkesztő programok és az applikációkon belüli design elemek használatának ismerete
– fényképek, videók szerkesztéséhez használatos programok ismerete
– nemzetközi trendek követése, ismerete

Szakképesítés sorszáma: 02114009
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2022.02.02.

# /- #onlinetartalomgyartó #onlinetartalomgyartótanfolyam #onlinetartalomgyartóképzés #onlinetartalomgyartótanfolyamról #onlinetartalomgyartóoktatás #onlinetartalomgyartóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Online tartalomgyártó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Online tartalomgyártó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: -
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • Az Online tartalomgyártó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden médiatevékenységet szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Online tartalomgyártó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Ifj. V. Ernő

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Rubeller F. Réka

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Vivien

0/5
22 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Online tartalomgyártó tanfolyammal kapcsolatos információk

144.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 260 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Online tartalomgyártó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök