Műemléki díszítőszobrász tanfolyam

Avatar
V.Dávid
Avatar
G. Gábor
Avatar
M. Gyula
Avatar
Dr. M. János

A tanfolyamról

A műemléki díszítőszobrász a régi épületeken lévő kő, műkő és gipsz dísztő elemek javítását, helyreállítását végzi önállóan vagy irányítás mellett. A felújítandó díszítőelemeket szakszerűen előkészíti a javításhoz a hiányzórészek pótlásához. Szakszerűen megtervezi a munkafolyamatokat. Agyagból, plasztilinből mintákat, lenyomatokat készít. A felújítandó felületjelentős darabszámú hiányainak pótlására az előregyártás szerszámait (a különböző anyagú formákat, és a különböző módon működtethető sablonokat) elkészíti.

Ornamentikákat, figurális díszítőelemeket mintáz, önt, felszerel. A különböző anyagú formák felhasználásával műkő öntvényeket készít. Javítja, pótolja a műkő díszítő elemek hiányosságait. Az elkészült munkákat megvédve, felületkezelve, a megrendelői elvárásoknak megfelelően átadja a megrendelő részére.

Szakképesítés sorszáma:07325003
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #műemlékidíszítőszobrász #műemlékidíszítőszobrásztanfolyam #műemlékidíszítőszobrászképzés #műemlékidíszítőszobrásztanfolyamról #műemlékidíszítőszobrászoktatás #műemlékidíszítőszobrászvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Műemléki díszítőszobrász tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műemléki díszítőszobrász tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség,
 • Szakmai előképzettség:34 582 16 Épületszobrász és műköves 34 582 07 Kőfaragó, műköves és épületszobrász 407320604 Épületszobrász és műköves
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges (foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat)
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Szakmai előképzettséggel az előképzettség megszerzését követően.

Célközönség:

 • A Műemléki díszítőszobrász tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden építészetet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Műemléki díszítőszobrász végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

V.Dávid

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Gábor

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. Gyula

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. M. János

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Műemléki díszítőszobrász tanfolyammal kapcsolatos információk

389.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 400 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műemléki díszítőszobrász tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök