A tanfolyamról

Az okostelefonok és tabletek ma már a legtöbbet használt informatikai eszközöknek számítanak, így kiemelkedő jelentősége van a mobil platformokra készült natív alkalmazásoknak.  A mobil alkalmazásfejlesztő legalább technikusi szintű tudással és készségekkel rendelkező  szoftverfejlesztő, aki képes natív Android vagy iOSalapú mobil alkalmazások fejlesztését  elvégezni. Önállóan elvégzi egyszerű vagy közepesen komplex mobil alkalmazás teljes kivitelezését, csapatban nagyobb komplexitású mobil alkalmazások egyes komponenseit fejleszti.

Ismeri a mobil fejlesztéshez szükséges programozási nyelvek valamelyikét (Kotlin, Java vagy Swift). Magabiztosan ismer és használ legalább egy iOS vagy Android alapú mobil alkalmazásfejlesztésre alkalmas platformot (Android Studio, XCode stb.). Tisztában van a mobil alkalmazásfejlesztési alapelvekkel. A mobil platformokon használt tipikus vezérlők és szerkezeti elemek alkalmazásával különböző képernyőméretek és pixelsűrűségek esetén egyaránt optimális megjelenést biztosító felhasználói felületet alakít ki.

Szükség esetén multimédia komponenseket használ videó és hang lejátszására alkalmas komponensek fejlesztéséhez. RESTful architektúrájú rendszerekben REST API kliens funkciót valósít meg a mobil alkalmazáson belül. Adatokat kezel lokális adattárolás, külső adatbázis kapcsolat vagy BaaS (BackendasaService) használatával. Munkája során jelentkező problémákat önállóan oldja meg webes kereséssel és internetes tudásbázisok használatával. Az új technológiák alkalmazására nyitott, tudását folyamatosan fejleszti. Szakmai témákban hatékonyan kommunikál magyarul és angolul egyaránt.

Szakképesítés sorszáma: 06135002
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2020.10.29

# /- #mobilalkalmazásfejlesztő #mobilalkalmazásfejlesztőtanfolyam #mobilalkalmazásfejlesztőképzés #mobilalkalmazásfejlesztőoktatás #mobilalkalmazásfejlesztőtanfolyamról #mobilalkalmazásfejlesztővizsga

 

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Mobilalkalmazás fejlesztő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: -
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
 • Egyéb feltételek: A képzésben résztvevőnek az alábbi tudással és gyakorlati készségekkel kell rendelkeznie a képzés kezdetekor: - magabiztos programozási alapismeretek legalább egy magas szintű programozási nyelven (pl. C#, Java, Kotlin, C++, Swift, ObjectiveC): o egyszerű és adatszerkezetek o vezérlési szerkezetek o függvények és eljárások o egyszerű algoritmusok alkalmazása o kivétel kezelési alapismeretek - alapszintű objektumorientált programozási ismeretek (OOP) és azok alkalmazása - Adatbázis-kezelési, illetve SQL alapismeretek, és azok alkalmazása A fenti tudás és készségek ellenőrzése előzetes tudásfelméréssel történik, mely során a résztvevőnek az alábbi feladatokat kell megoldania: Egy egyszerű programozási feladatot megvalósító konzolos alkalmazást kell létrehoznia a választott magas szintű programozási nyelven. A feladatnak mérnie kell az OOP ismereteket is, ennek megfelelően legalább egy osztálydefiníciót, illetve egy osztály példányosítását meg kell valósítania. Egy létező relációs adatbázison néhány lekérdezési és aat módosítási feladatot kell végrehajtania SQL segítségével.

Célközönség:

 • A Mobilalkalmazás fejlesztő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden informatikai beállítottságú ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Mobilalkalmazás fejlesztő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dr. H. János

0/5
34 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

T. Andrea

0/5
47 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Mobilalkalmazás fejlesztő képzés

149.900 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Mobilalkalmazás fejlesztő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping