Folyamatszabályozó gépmester tanfolyam

Avatar
V. Csilla
Avatar
K. Benjamin

A tanfolyamról

A folyamatszabályozó gépmester összetett nyomtatási és nyomtatvány-feldolgozási műveleteket végez. Kapcsolt nyomdai gépsorok működtetéséért felel, figyelembe veszi a vonatkozó gyártási utasításokat, valamint szem előtt tartja a gazdaságos és környezettudatos munkavégzést. Feladata a csomagolóanyag, címke, doboz, papírtasak, újság, könyv nyomdai termékeket gyártó gépsorok irányítása. A kapcsolt nyomdai gépsor egyes gépegységein dolgozó gépkezelőket irányítja.

A gyártósori folyamatot rendszeresen felügyeli az alkalmazott nyomdaipari minőségi szabványnak való megfelelés érdekében. A nem kívánt eltérés esetén beavatkozik, probléma esetén azonnali és hatékony döntést hoz a gyártó gépsor megállítása nélkül, a vonatkozó munka-, baleset- és tűzvédelmi szabályok maradéktalan betartása mellett. Kritikus probléma esetén határozottan dönt a gyártó gépsor haladéktalan megállításáról, a javító intézkedések megtételéről. A lehető legrövidebb időn belül döntést hoz a nyomdai gépsor újra indításáról a minél magasabb termelési kihasználtság érdekében. Anyanyelvén – az ágazati szakmai terminológiának megfelelő – szókincs birtokában kommunikál.

Szakképesítés sorszáma:02114002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #folyamatszabályzógépmester #folyamatszabályzógépmestertanfolyam #folyamatszabályzógépmesterképzés #folyamatszabályzógépmestertanfolyamról #folyamatszabályzógépmesteroktatás #folyamatszabályzógépmestervizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Folyamatszabályozó gépmester tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Folyamatszabályozó gépmester tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség,
 • Szakmai előképzettség: 4 0211 16 12 Nyomdász (Nyomdaipari gépmester, Nyomtatványfeldolgozó szakmairány) vagy 5 0211 16 11 Nyomdaipari technikus (Nyomdaipari gépmester, Nyomtatványfeldolgozó szakmairány) vagy 34 213 01 Nyomdász vagy 54 213 07 Nyomdaipari technikus
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: A szakmai előképzettség feltételeként meghatározott szakmával/szakképesítéssel betölthető munkakörökben teljesített 1 éves nyomdaipari területen szerzett szakmai gyakorlat.

Célközönség:

 • A Folyamatszabályozó gépmester tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden művészetet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Folyamatszabályozó gépmester végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

V. Csilla

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Benjamin

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Folyamatszabályozó gépmester tanfolyammal kapcsolatos információk

289.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 600 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Folyamatszabályozó gépmester tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök