Bútorműves, műbútorasztalos tanfolyam

Avatar
G. László
Avatar
P. Dezső

A tanfolyamról

Művészi gondolkodással rendelkezik, keze nyomán életre kelti a XIX-XX. század bútorművészetének tárgyi értékeit. Belső terek és téregyüttesek nem muzeális értékű, száz évnél nem idősebb, jellemzően tömörfa és furnér alapanyagból készült bútorzatának felújítását, javítását és utánzatának tervezését, kivitelezését végzi. A műbútorok korhűségének megőrzéséhez bútorművészeti előtanulmányokat készít. Kutatási munkájához szakmai idegennyelvet használ. Megtervezi, szabadkézzel- és számítógépes programmal megrajzolja a műbútor utánzat gyártásához szükséges termék rajzokat, díszítési tervrajzokat.

A gyártmány formai ellenőrzéshez digitális technológiával modellt készít. Meghatározza a termék előállításához szükséges anyagokat, eszközöket, kézi kisgépeket és
gépeket. Meghatározza, és számítógépen elkészíti az adott műbútor, műbútor utánzat gyártástechnológiai, javítási, felújítási tervét. Különböző típusú és funkciójú, szabadalmi védelem alá nem tartozó műbútor utánzatokat gyárt. Szakszerűen végzi a műbútorok javítási, felújítási munkáit. Az adott műbútor díszítéséhez, javításához alkatrészeket, díszítő elemeket készít. A bútorok fényezését, védelmét a bútortörténeti kor jellegzetes felületkezelési eljárásával készíti. Munkáját a munka-, baleset-, egészség-, tűz- és környezetvédelmi szabályok betartásával, kézi- és gépi eljárással végzi. Együttműködik a faipari-, művészeti- és társszakmák egyes területeinek képviselőivel, szakembereivel.

Szakképesítés sorszáma:07225007
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #bútorműves #műbútorasztalos  #bútorművesműbútorasztalos #bútorművesműbútorasztalostanfolyam #bútorművesműbútorasztalosképzés #bútorművesműbútorasztalostanfolyamról #bútorművesműbútorasztalosoktatás #bútorművesműbútorasztalosvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Bútorműves, műbútorasztalos tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Bútorműves, műbútorasztalos tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: 4 0722 08 01 Asztalos, vagy 5 0722 08 02 Faipari technikus szakma; illetve az ezzel egyenértékű jogelőd szakképesítések 34 543 02 Asztalos, vagy 54 543 01 Faipari technikus.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Bútorműves, műbútorasztalos tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden feldolgozóipart kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Bútorműves, műbútorasztalos végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

G. László

0/5
12 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

P. Dezső

0/5
15 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Bútorműves, műbútorasztalos tanfolyammal kapcsolatos információk

469.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 1010 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Bútorműves, műbútorasztalos tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök