Állatorvosi asszisztens tanfolyam

Avatar
M .Péter
Avatar
K. Erika
Avatar
S. Liliána
Avatar
G. Vivien

A tanfolyamról

Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam elvégzése után az állatorvosi asszisztens széleskörű állategészségügyi ismeretekkel rendelkezik, amelyek segítségével közreműködik a betegvizsgálatokban, a betegellátásban, a szűrővizsgálatokban, a kórboncolásban, a sebészeti és szaporodásbiológiai feladatokban, valamint a járványvédelmi tevékenységekben. Az állatorvosi asszisztens az állatorvos szakmai irányítása és felügyelete alatt, az utasításainak megfelelően végzi munkáját.

Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam megtanítja az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezésének módját is. Az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését és a vizsgálati terület feltárását is el tudja végezni az állatorvosi asszisztens. Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam révén az állatorvosi asszisztens tudja elvégezni az egyszerűbb betegségek kezelését az állatorvos utasításai szerint, annak felügyelete mellett. A sebészeti beavatkozásoknál az állatorvosi asszisztens segédkezik az állatok előkészítésében és a sebészeti beavatkozások végrehajtásában.

Az állatok kezeléseit, műtéteit követően az állatorvosi asszisztens elvégzi az előírt utókezeléseket, valamint beadja a szükséges gyógyszereket. Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam lehetőséget ad az állatok egészségi állapotának és életjelenségeinek figyelemmel kísérésére, időszakos ellenőrzésére. Az állatjólét szempontjait is szem előtt tartva látja el az állatorvosi asszisztens a feladatait.
Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam által megszerzett ismereteknek köszönhetően az állatorvosi asszisztens ismeri a kisállatok és a gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és a gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat.

Az állatorvosi asszisztens tisztában van azzal, hogy az állatokon alkalmazott beavatkozásokért, kezelésekért az állatorvos viseli a felelősséget. Részt vesz az állatorvos hatósági élelmiszer-higiéniai, járványvédelmi feladatainak elvégzésében. Szükség esetén az állatorvosi asszisztens elvégzi az elhullott állatok és egyéb állati melléktermékek összegyűjtését és ártalmatlanítását is.

Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam által az állatorvosi asszisztens képes közreműködni a laboratóriumi vizsgálatok, mérések elvégzésében, valamint az eredmények rögzítésében és dokumentálásában. Az állatorvosi asszisztens rendelkezik az állatok általános ápolásához, takarításához, táplálásához és szállításához szükséges ismeretekkel is. Az Állatorvosi asszisztens tanfolyam során az állatorvosi asszisztens megtanulja az állatgyógyászati eszközök, anyagok, gyógyszerek helyes használatát és tárolását is. Az állatorvosi asszisztens tisztában van azonban azzal is, hogy az állatgyógyászati eszközök, anyagok, gyógyszerek káros hatásainak csökkentése érdekében szükséges a védőfelszerelések használata.

Szakképesítés sorszáma: 08415001
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #állatorvosiasszisztens #állatorvosiasszisztenstanfolyam #állatorvosiasszisztensképzés #állatorvosiasszisztenstanfolyamról #állatorvosiasszisztensoktatás #állatorvosiasszisztensvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Állatorvosi asszisztens tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Állatorvosi asszisztens tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • Az Állatorvosi asszisztens tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden állatot szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Állatorvosi asszisztens végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M .Péter

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Erika

0/5
23 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Liliána

0/5
16 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Vivien

0/5
22 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Állatorvosi asszisztens tanfolyammal kapcsolatos információk

249.900 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 500 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Állatorvosi asszisztens tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Hasonló tanfolyamok