Kutya-fizioterapeuta tanfolyam

Avatar
Ifj. M. Krisztián
Avatar
G. Gábor
Avatar
S. Liliána

A tanfolyamról

A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a kutyák mozgásszervi és idegrendszeri megbetegedéseinek rehabilitációjában segítséget nyújtani. A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam során elsajátított tudás, és tapasztalat alapján elkészíthetik saját, önállóan terápiás tervüket az állatorvosi diagnózis alapján, és kiválaszthatják hozzá a szükséges fizioterápiás eszközöket, mint például a TENS és ultrahang készülékeket, valamint a hidroterápiát szakszerűen használhatják.

A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam által megszerzett klinikai ismeretek segítségével felismerik azokat a helyzeteket, amelyek megoldása meghaladja a saját kompetenciájukat, és állatorvoshoz tudják visszautalni a kutyákat. A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam résztvevői mindig szem előtt tartják az állatvédelemről szóló törvényben foglalt előírásokat, és betartják azokat munkájuk során. Ha a törvény rendelkezései szempontjából az állattartásban problémát észlelnek, azt a kezelő állatorvossal közlik.

A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam elvégzése után a résztvevők sokkal jobban értik a mozgásszervi betegségre vonatkozó állatorvosi diagnózist, és az anatómiai ismereteik segítségével meghatározzák a rehabilitációba bevonni kívánt területeket, valamint megtervezik a mozgásterápiát. A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam során elsajátított fizioterápiás szakmai ismeretek segítségével használják a TENS készüléket és a terápiás ultrahang készüléket, valamint alkalmazzák a hidroterápiát, ha szükséges.

A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam által megszerzett klinikai ismeretek lehetővé teszik számukra, hogy felismerjék az állapotromlást és a fájdalom növekedését, ezeknek megfelelően tudják kezelni ezeket a helyzeteket. A Kutya-fizioterapeuta tanfolyam résztvevői betartják az állatvédelemről szóló törvényben foglaltakat.

Szakképesítés sorszáma: 08415002
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2022.01.18.

# /- #kutyafizioterapeuta #kutyafizioterapeutatanfolyam #kutyafizioterapeutaképzés #kutyafizioterapeutatanfolyamról #kutyafizioterapeutaoktatás #kutyafizioterapeutavizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Kutya-fizioterapeuta tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Kutya-fizioterapeuta tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Foglalkozásegészségügyi alkalmasság
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
 • Egyéb feltételek: a szakmai képzés gyakorlati képzési részéhez saját kutyát kell biztosítani.

Célközönség:

 • A Kutya-fizioterapeuta tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden állatot szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Kutya-fizioterapeuta végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Ifj. M. Krisztián

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Gábor

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Liliána

0/5
16 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Kutya-fizioterapeuta tanfolyammal kapcsolatos információk

204.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 400 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Kutya-fizioterapeuta tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök