Vízkútfúró tanfolyam

Dr. H. János
Dr. M. Judit
S. Liliána
G. Vivien

A tanfolyamról

A vízkútfúró szakember a víztermelő kutak létesítésével, üzemeltetésével, felújításával, megszüntetésével kapcsolatos munkálatokat végzi. A szakember a fúrás helyszínén kijelöli a kút pontos helyét, a berendezések, eszközök helyszínre szállítását követően felállítja, összeszereli, és üzemképes állapotba hozza a fúróberendezést. A fúrási tevékenységhez szükséges vízellátó, illetve öblítőrendszert kialakítja, majd elkészíti az öblítőfolyadékot. A fúróberendezés megfelelő működésének érdekében biztosítja a ke és üzemanyagellátást, munkája során karbantartja a fúróberendezést és annak tartozékait. A létesítendő kút sajátosságainak figyelembevételével kiválasztja a megfelelő fúrótípust, összeállítja a fúrószárat, mellyel fúrási előrehaladást végez. Fúrás közben szükség szerint kezeli a fúróiszapot. A laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez furadékmintát, esetleg magmintát vesz, dokumentálja a minták mélységbeli helyzetét, gondoskodik tárolásukról. A furatban szakcég által elvégzett lyukgeofizikai vizsgálatok alapján kiválasztja a megcsapolásra alkalmas rétegeket, meghatározza saruzás helyét.
Bővítőfúrást végez, majd elvégzi a béléscsövezést. A béléscső rakat mellett a harántolt vízadó rétegekben lévizek tisztaságának megőrzése céljából gyűrűstér szigetelést, palástcementezést végez. Újabb bővítőfúrást követően a kijelölt vízadó rétegből a vízbeáramlás biztosítása érdekében beépíti a termelő béléscső (szűrőcső) rakatot.

A szűrő körül kavicspalástot készít, majd a szűrőcső száján elhelyezi a csőköz vízzáró szigetelését biztosító tömszelencét. A vízbeáramlást akadályozó finom kőzetszemcsék eltávolítása és az elérhető legnagyobb vízhozam kitermelése érdekében tiszt szivattyúzást (tisztító kompresszorozást) végez, majd többlépcsős próbaszivattyúzást és visszatöltődés mérést hajt végre a kút hidraulikai jellemzőinek megállapítására. A munkavégzés közben esetlegesen elszakadt kábeleket, köteleket kijavítja, a fúrási, műszaki baleseteket szakértelemmel kezeli. Feladata a fúrólyukba szorult fúrószár, a lyukba esett tárgyak, szerelvények kimentése, melyeket a megfelelő mentőszerszámok használatával hajt végre. A vízkútfúró szakember feladata a víztermelő kutak javítása, karbantartása, vagy a műszakilag nem megfelelő kutak felújítása is. A használaton kívüli vagy fenntartásra alkalmatlan műszaki állapotú kutak esetében elvégzi azok szakszerű megszüntetését. A vízkútfúró szakember az, aki előkészíti a kutat a műszeres ellenőrző mérések elvégzéséhez, geofizikai mérések esetén segíti a mérést végző szakemberek munkáját. Bizonyos méréseket (vízszint, vízhozam, visszatöltődés, kútmélység mérés stb.) önmaga is képes elvégezni. A vízkútfúró szakember vezeti a munkatevékenységéhez kapcsolódó fúrási naplót és elektronikus, illetve papír alapú építési naplót, elkészíti
az anyagelszámolást, összeállítja a vízföldtani napló kiállításához szükséges adatszolgáltatást. A kivitelezési munkák befejezését követően elkészíti a kút műszaki átadásátvételi dokumentációját. A vízkútfúró szakember feladata az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, a szakszerű tájékoztatás, az esetleges reklamációk kezelése is.

Vállalkozóként árajánlatot készít és építési vállalkozási szerződést köt megrendelőivel, munkája teljesítéséről elektronikus számlát állít ki. Munkatevékenysége során betartja a vízkútfúrásra vonatkozó műszaki, munkavédelmi, biztonságtechnikai, környezetvédelmi, tűzvédelmi általános és egyéb speciális előírásokat.

Szakképesítés sorszáma:10324023
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# / – #vizkutfuro #vizkutfurotanfolyam #vizkutfurokepzes #vizkutfurotanfolyamindul #vizkutfurotanfolyamindul #vizkutfurovizsga #vizkutfurovizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Vízkútfúró tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség.
  • Szakmai előképzettség: -
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

  • A Vízkútfúró tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden ipart és mezőgazdaságot kedvelő számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a vízkútfúró végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dr. H. János

0/5
34 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. M. Judit

0/5
21 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Liliána

0/5
11 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Vivien

0/5
20 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Vízkútfúró tanfolyammal kapcsolatos információk

119.900 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 600 Óra

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Vízkútfúró tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping