Tűzoltó tanfolyam

A. András
Dr. Á. Árpád
L. Bonifác

A tanfolyamról

A Tűzoltó a számára meghatározott helyen, időben és a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter által rendelettel kiadott öltözködési szabályzatban előírt szolgálati öltözetben, tűzoltó szakfelszerelések és eszközök használatával önállóan vagy csapatmunkában életmentési, tűzoltási, műszaki mentési feladatok végrehajtásában közreműködik akár speciális beavatkozást igénylően is (veszélyes anyagok, veszélyes állatok, sugárveszélyes környezet jelenlétében is).

Képzéseken és gyakorlatokon vesz részt, valamint ellátja egyéb (a készenléti jelle szolgálat ellátásához kapcsolódó, a szolgálati elöljáró által meghatározott karbantartási, körletrendezési, málházási stb.) szolgálati feladatait. Minden munkafolyamatnál felelősségteljesen gondoskodik a szolgálati, munkavédelmi, egészségügyi és egyéb, a tűzoltóság szervezetén belül meghatározott biztonsági előírások szabályainak maximális betartásáról. Szakmai felkészültségének érdekében folyamatosan önképzést végez, végrehajtja a tűzoltó szakfelszerelések napi karbantartási feladatait.

Használja a számára biztosított védőfelszereléseket. A rendszeresített híradó eszközöket kezeli, a rádióforgalmazás szabályainak betartásával használja, jelentési kötelezettségeinek megfelelően hírforgalmat bonyolít. Működteti a tűzoltás, illetve műszaki mentés felszámolására rendszeresített eszközöket, gépi berendezéseket, az ezek kezeléséhez szükséges ismereteket elsajátítja. Ismeri a tűzoltó gépjárművek csoportosítását, azok taktikai használhatóságának általános alapelveit. Betartja a tűzoltóság tevékenységét leíró jogszabályok belső szabályozók vonatkozó előírásait.

Szakképesítés sorszáma:10323008
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2020.10.29

# / – #tűzoltó #tűzoltótanfolyam #tűzoltóképzés #tűzoltótanfolyamról #tűzoltóoktatás #tűzoltóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Tűzoltó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: -
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

  • A Tűzoltó tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden segítőkész, kihívást,elkötelezettséget kedvelő részére. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a tűzoltó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

A. András

0/5
31 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. Á. Árpád

0/5
24 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

L. Bonifác

0/5
11 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Tűzoltó tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 500 Óra

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Tűzoltó tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping