Levéltári asszisztens,ügykezelő,irattáros tanfolyam

Avatar
Szita Imola
Avatar
Sárközi B. Barbara

A tanfolyamról

A levéltári asszisztens vezetői iránymutatás alapján vesz részt a levéltári iratok mozgatásában, rendezésében, segédletekkel való ellátásában, digitalizálásában, nyilvántartásokban történő adatrögzítésekben. Részt vesz az ügyfelek, kutatók kiszolgálásában. Az ügykezelő közreműködik az ügyviteli, iratkezelési, irattározási és egyéb adminisztratív feladatok ellátásában. Az irattáros gondoskodik az iratok szakszerű tárolásáról, rendszerezéséről, használatra bocsájtásáról és nyilvántartásáról.

Gondoskodik a megfelelő időben és módon történő selejtezési eljárások, illetve a maradandó értékű iratok levéltári átadásának előkészítéséről, lebonyolításáról.Tudatos szakemberként hozzájárul a szervezet céljainak eléréséhez, betartja az adatvédelmi, állományvédelmi és munkavédelmi előírásokat, szakszerűen használja a digitalizáló és egyéb eszközöket. Önállóan alkalmazza az ügyviteli, tanúsított iratkezelő és szakrendszereket és az azokban elérhető KEÜSZ-SZEÜSZ alkalmazásokat, szövegszerkesztő és táblázatkezelő programokat.

Szakképesítés sorszáma: 03225001
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #levéltáriasszisztensügykezelőirattáros #levéltáriasszisztensügykezelőirattárostanfolyam #levéltáriasszisztensügykezelőirattárosképzés #levéltáriasszisztensügykezelőirattárostanfolyamról #levéltáriasszisztensügykezelőirattárosoktatás #levéltáriasszisztensügykezelőirattárosvizsga

Követelmények / utasítások

  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség.
  • Szakmai előképzettség: nem szükséges
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Oktató(k)

Szita Imola

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Sárközi B. Barbara

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Tanfolyamok

    Hasonló tanfolyamok