Katasztrófavédelmi munkatárs (polgári védelmi-iparbiztonsági) tanfolyam

P. Karina
K. Máté
M. Zsófia

A tanfolyamról

A katasztrófavédelmi munkatárs a gazdálkodó szervek, szervezetek, intézmények vezetőjének a jogszabályokban meghatározott polgári védelmi és iparbiztonsági feladatainak végrehajtásában nyújt szakmai segítséget. A hivatásos katasztrófavédelmi szerv helyi szervével tervezi, szervezi a gazdálkodó szervek, szervezetek, intézmények katasztrófavédelmi feladatait. Részt vesz a katasztrófavédelmi kockázatbecslés végrehajtásában, meghatározza a település
kockázatbecslése és katasztrófavédelmi osztályba sorolása alapján a gazdálkodó szervezet veszélyeztetettségét és kidolgozza a lakosságvédelmi feladatait, szükség esetén közreműködik a veszélyelhárítási terv elkészítésében.

Hatósági kijelölő határozat alapján polgári védelmi szervezetet hoz létre, tagjait felkészíti, gondoskodik a technikai eszközök biztosításáról a gazdálkodó szervek, szervezetek, intézmények logisztikai biztosítási alapfeladatainak meghatározása révén. Közreműködik a gazdálkodó szervek, szervezetek, intézmények dolgozóit érintő katasztrófa-védelmi feladatok meghatározásában, összeállítja a védelmi terveket (belső védelmi terv, súlyos káresemény elhárítási terv).

Figyelemmel kíséri a gazdálkodó szervek, szervezetek, intézmények iparbiztonsággal kapcsolatos feladatait, koordinálja ezek végrehajtását, elemzi az ipari tevékenységek és technológiák kockázatát. Részt vesz a katasztrófavédelmi hatóság részére benyújtandó polgári védelmi és iparbiztonsági dokumentumok elkészítésében. Előkészíti a veszélyes üzem üzemazonosításának dokumentumait, szükség esetén a veszélyesárú szállítást. Kapcsolatot tart az eseménykezelés szabályainak megfelelően a havária események (legjellemzőbben árvíz, beavatkozásveszélyes anyag jelenlétében) során az együttműködő szervekkel és szervezetekkel. Kapcsolatot tart a katasztrófavédelem hatósági, iparbiztonsági szakterületeivel, a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításának szabályai szerinti hatóságokkal.

Szakképesítés sorszáma: 10324006
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2020.10.29.

# / – #katasztrófavédelmimunkatárs #polgárivédelmiiparbiztonsági #polgárivédelmiiparbiztonságitanfolyam #polgárivédelmiiparbiztonságiképzés #polgárivédelmiiparbiztonságitanfolyamról #polgárivédelmiiparbiztonságioktatás #polgárivédelmiiparbiztonságivizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Katasztrófavédelmi munkatárs tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség: -
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Nem szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Nem szükséges

Célközönség:

  • A katasztrófavédelmi munkatárs tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden katasztrófavédelem iránt érdeklődő számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a katasztrófavédelmi munkatárs végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

P. Karina

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Máté

0/5
36 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. Zsófia

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Katasztrófavédelmi munkatárs (polgári védelmi-iparbiztonsági) tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 350 Óra

Tanfolyam tartalma

  • - Katasztrófavédelmi munkatárs tankönyv (jegyzet),
  • - Online felületen elérhető tananyag,
  • - díjmentes próbavizsga
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping