Tűzvédelmi szakvizsga

Tűzvédelmi szakvizsga

Az oktatást követően, még aznap kezedbe kapod a tanúsítványodat!
A tűzveszéllyel járó munkaköröket -a Belügyminisztérium rendelete alapján-, tilos tűzvédelmi szakvizsga nélkül ellátni.

Tűzvédelmi szakvizsgával kapcsolatos információk


1:
 
Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.
2:  Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint fokozottan tűz és robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.
3:  Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők
5:  Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők
9: Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.

Tűzvédelmi szakvizsgával kapcsolatos információk
  • A tanfolyam résztvevői az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság törzsanyaga alapján kidolgozott oktatási segédanyagból tanulnak. Ennek segítségével a tevékenység végzésével kapcsolatos tűzvédelmi szabályok megismerésére nyílik lehetőség.
  • Résztvevőink egyebek között égés- és oltáselméleti ismeretekre tehetnek szert, a tűzvédelmi törvény, a tűzvédelmi bírságról szóló kormányrendelet, az Országos Tűvédelmi Szabályzat vonatkozó részeit áttekinthetik, a tűzoltó készülékek készenlétben tartásával, használati módjával kapcsolatos tudnivalókat elsajátíthatják.
  • Segédanyagunk felhívja a figyelmet a hegesztésnél, a nyílt láng használatánál felmerülő tűz- és robbanásveszélyre, és ismerteti ezen veszélyek megelőzéséhez szükséges szabályokat is.
    A helyszíni konzultáción szakelőadónk részletesen ismerteti a tevékenységgel kapcsolatos tűzvédelmi szabályokat és természetesen a felmerült kérdéseket is megválaszolja.
  • Célunk, hogy a tűzvédelmi szakvizsga ne csupán „puszta” papír legyen, hanem olyan tudás megszerzése, amely valós segítséget nyújt a biztonságos munkavégzéshez.
  • A 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerint a hegesztőknek és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzőknek (1. foglalkozási ág), valamint a munkájukat közvetlenül irányítóknak tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezniük.
Tűzvédelmi szakvizsgával kapcsolatos információk
  • A kiállítás napjától 5 évig érvényes a szakvizsga tanúsítvány!
  • Tűzvédelmi szakvizsgáink szervezését, lebonyolítását, dokumentálását az ország egész területén vállaljuk!

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet Kft

 

 A tanfolyammal, és vizsgával kapcsolatosan felmerülő további kérdéseitekkel keressétek bizalommal Intézményünket: MODELLO Módszertani és Képzési Intézet: Tel: +36 (37) 301-649 | Mobil: +36 (30) 733-7538 | +36 (70) 676-6835 | +36 (70) 427- 7406 Ügyfélfogdási idő: Hétfőtől – Péntekig, 8:00 – 16:30  Cím: 3200 Gyöngyös, Kisfaludy Károly utca 6. | Email: info@felnottkepzes.hu

Jelentkezési lap

//

#tűzvédelem #szakvizsga #tűzvédelmiszakvizsga #modello #felnőttképzés #vizsga