Vezető pirotechnikus tanfolyam

Avatar
H. László
Avatar
K. Tibor

A tanfolyamról

A vezető pirotechnikus tevékenysége a pirotechnikai anyagok és termékek tervezése és gyártása. A technika azon részét alkalmazza, amely a robbanó- és égő keverékek, pirotechnikai termékek előállításával foglalkozik. Felelősséggel tartozik a gyártás irányításáért.Pirotechnikai anyagot vagy terméket megsemmisít, illetve felelősséggel tartozik a pirotechnikai anyag vagy termék megsemmisítésének irányításáért.

A pirotechnikai szakember mindennapjainak részét képezi a pirotechnikai termékek felhasználásával, szállításával kapcsolatos adminisztráció vezetése, és az engedélyeztetési eljárások lefolytatása is. Feladatkörébe tartozik a pirotechnikai termékek tárolásával, forgalmazásával, felhasználásával kapcsolatos nyilvántartások vezetése, valamint a tárolási, felhasználási, forgalmazási, kiállítási, gyártási, vizsgálati vagy megsemmisítési tevékenység engedélyeztetési
eljárásának lefolytatása, illetve bejelentése.

Értékesítési tevékenysége során a vevőket szakszerűen tájékoztatja a vásárolt pirotechnikai termékek használati módjáról és veszélyeiről. A pirotechnikai termékeket a jogszabályoknak megfelelően tárolja és forgalmazza (azokat átveszi és kiadja), a pirotechnikai termékekről jogszabályoknak megfelelő nyilvántartást vezet. Nyilvántartás során és a nyilvántartás körében előírt számításokhoz szükség esetén szoftvert használ. Munkája során előkészíti a pirotechnikai terméket Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról Szóló Európai Megállapodás (ADR) szerint szállításra, szervezi és dokumentálja a szállítást.

A bejelentés vagy engedélyköteles pirotechnikai felhasználási tevékenység során látványtervet készít, megtervezi a felhasználást, telepíti a pirotechnikai termékeket. A felhasználást követően ellenőrzi a környezetet, visszabontja a telepítést, az el nem működött termékekről gondoskodik. Felhasználás során ellenőrzi a pirotechnikai termék működését biztonsági szempontból, felelősséget vállal saját és a felhasználásban résztvevők tevékenységéért. Munkáját szakszerűen, körültekintően végzi, a pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatos jogszabály és biztonsági szabályzat betartásával. Pirotechnikai terméket vizsgál, szétszerel, vizsgálatot irányítja.

Szakképesítés sorszáma:07114005
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.03.05

# /- #vezetőpirotechnikus #vezetőpirotechnikustanfolyam #vezetőpirotechnikusképzés #vezetőpirotechnikustanfolyamról #vezetőpirotechnikusoktatás #vezetőpirotechnikusvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Vezető pirotechnikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség,
  • Szakmai előképzettség: -
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: -
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: igazolt 5 év pirotechnikai gyártói munkahelyen szerzett gyakorlat, vagy vegyész, vegyészmérnök végzettség esetén igazolt 1 év pirotechnikai gyártói munkahelyen szerzett gyakorlat.

Célközönség:

  • A Vezető pirotechnikus tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden vegyipari tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Vezető pirotechnikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

H. László

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Tibor

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Vezető pirotechnikus tanfolyammal kapcsolatos információk

169.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 320 Óra

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Vezető pirotechnikus tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping