Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam

Avatar
Dr. F. Zsolt
Avatar
H. József
Avatar
A. András

A tanfolyamról

A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam elvégzését követően a vasúti személykocsik fékberendezéseinek, fékszerkezeteinek karbantartását, vizsgálatát és javítását végzi, valamint a vasúti személykocsik levegőellátó berendezéseinek ellenőrzését, javítását is végrehajtja. Műhelyben végrehajtandó feladatok közé tartozik az előírt fékvizsgálati mérések elvégzése, és bizonylatolása, valamint a központi javításba bevont alkatrészek cseréje. A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam részeként a vasúti személykocsik pneumatikus berendezéseinek (pl. ajtóműködtetés) ellenőrzését, karbantartását és javítását is megtanulhatja. A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a vasúti személykocsik fékberendezéseinek, és fékszerkezeteinek karbantartását, vizsgálatát, javítását, valamint a vasúti személykocsik levegőellátó berendezéseinek ellenőrzését, javítását. Emellett a Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam keretein belül a résztvevők megtanulhatják a vasúti személykocsik pneumatikus berendezéseinek (pl. ajtóműködtetés) ellenőrzését, karbantartását és javítását is.

A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a vasúti személykocsik fékberendezéseinek és fékszerkezeteinek karbantartására, vizsgálatára és javítására, valamint a vasúti személykocsik levegőellátó berendezéseinek ellenőrzésére és javítására. Emellett azok is elsajátíthatják a vasúti személykocsik pneumatikus berendezéseinek (pl. ajtóműködtetés) ellenőrzését, karbantartását és javítását, akik részt vesznek a Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyamon.

A tanfolyam részeként elsajátítható ismeretek és készségek segítségével a résztvevők képesek lesznek a vasúti személykocsik fékberendezéseinek és fékszerkezeteinek karbantartására, vizsgálatára, javítására, valamint a vasúti személykocsik levegőellátó berendezéseinek ellenőrzésére, és javítására is. A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a vasúti személykocsik pneumatikus berendezéseinek (pl. ajtóműködtetés) ellenőrzésére, karbantartására, és javítására is.

Szakképesítés sorszáma: 07163004
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.09.01

# /- #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartó #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartótanfolyam #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartóképzés #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartótanfolyamról #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartóoktatás #vasútiszemélykocsifékberendezéskarbantartóvizsga

tanfolyam, képzés

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: vasipari-villamosipari szakmai végzettség
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: „vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó” képzéssel és vizsgával rendelkező munkavállaló mellett eltöltött 3 hónap járműszerelői gyakorlat

Célközönség:

 • A Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műszaki beállítottságú ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dr. F. Zsolt

0/5
25 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

H. József

0/5
30 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

A. András

0/5
31 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tanfolyammal kapcsolatos információk

104.990 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Vasúti személykocsi fékberendezés karbantartó tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök