Tűzoltó szerparancsnok tanfolyam

Dr. H. János
Dr. M. Judit
T. Andrea
K. Máté

A tanfolyamról

A Tűzoltó szerparancsnok készenléti jellegű szolgálati ideje alatt az alárendeltségébe tartozó állomány parancsnoka. A számára előírt jelentési, adminisztrációs, képzési és káresemény értékelési feladatokat végez és végeztet. Betartja, betartatja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, biztonsági előírásokat. Részfeladatokat lát el a készenléti állomány helyi szintű továbbképzésében. Feladatellátása során híradástechnikai, informatikai és más rendszeresített, a szolgálata ellátásához szükséges eszközöket használ. Riasztás esetén az alárendeltségébe tartozó állománnyal kivonul a káreseményhez, a vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályozóknak megfelelően irányítja, illetve közreműködik annak felszámolában.

Együttműködik a társszervek képviselőivel, a káresemény felszámolásában résztvevő közreműködőkkel. Tevékenysége során a szakmai szabályok betartásával alkalmazni tudja a rendszeresített tűzoltási és műszaki mentési szakfelszereléseket, valamint a szükséges védőeszközöket. A tűzoltás alapvető feltételeit biztosító létesítési szabályokat felismerve avatkozik be a káresemény helyszínén. A személyiségi jogokra, az adatvédelemre és információszabadságra vonatkozó szabályok betartásával adatokat szerez be, kutatást végez, adatokat összesít az adott káresetre vonatkozóan. A katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó, polgári védelmi, iparbiztossági intézkedések meghozatalában, végrehajtásában közreműködik.

Szakképesítés sorszáma:10325013
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2020.10.29

# / – #tűzoltószerparancsnok #tűzoltószerparancsnoktanfolyam #tűzoltószerparancsnokképzés #tűzoltószerparancsnoktanfolyamról #tűzoltószerparancsnokoktatás #tűzoltószerparancsnokvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Tűzoltó szerparancsnok tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség,
 • Szakmai előképzettség: 10323008. Tűzoltó szakképesítés vagy a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről
 • szóló 9/2015. (III. 25.) BM rendelet 1. melléklet 1.2.1, a 2.1.1., pontjaiban, valamint a 3. melléklet 2.1.1. pontjaiban meghatározott képesítések.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: A szakmai előképzettség megszerzése után hivatásos katasztrófavédelmi szervnél, önkormányzati tűzoltóságnál, főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságnál készenléti jellegű tűzoltói szolgálatban eltöltött 2 év gyakorlat,
 • mely részidőkből is állhat.

Célközönség:

 • A Tűzoltó szerparancsnok tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden elhivatott hivatásos tűzoltó számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Tűzoltó szerparancsnok végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dr. H. János

0/5
34 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. M. Judit

0/5
21 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

T. Andrea

0/5
44 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Máté

0/5
36 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Tűzoltó tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 700 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Tűzoltó szerparancsnok tankönyv (jegyzet),
 • Online felületen elérhető tananyag,
 • Díjmentes próbavizsga
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping