Távérzékelési képfeldolgozó tanfolyam

Avatar
L. Bonifác
Avatar
Dr. Á. Árpád
Avatar
B. Eszter

A tanfolyamról

A távérzékelési képfeldolgozó tematikus térképeket állít elő. Értelmezi és kiértékeli az analóg és digitális, földi, légi és űr felvételeket. Távérzékelési szoftvereket kezel. Földi és légi távérzékelési felvételeket készít. Elő-feldolgozást végez, illetve javítja a távérzékelési adatokat. Meghatározza a növények egészségi állapotát. A képfeldolgozás során kimutatja a termőtalaj sérülékenységét. A környezet nedvességtartalmát, hőmérsékletét méri.

Osztályozást, kategorizálást végez, és számszerű adatokat állít elő a távérzékelési térképekből. Tudatos szakember-ként kiválasztja az adott feladathoz szükséges pontosságú távérzékelési adatokat. Rendszeresen képzi magát és figyelemmel kíséri az újabb távérzékelési adatbázisokat. Feladata olyan minőségi térképek, adatbázisok elkészítése, amelyek alkalmasak piaci térinformatikai adatbázisok térbeli, időbeli elkészítéséhez.

Szakképesítés sorszáma:08195002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #távérzékelésiképfeldolgozó #távérzékelésiképfeldolgozótanfolyam #távérzékelésiképfeldolgozóképzés #távérzékelésiképfeldolgozótanfolyamról #távérzékelésiképfeldolgozóoktatás #távérzékelésiképfeldolgozóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Távérzékelési képfeldolgozó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Távérzékelési képfeldolgozó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség: Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus (5 0810 17 03 vagy OKJ 54-581-01)
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Távérzékelési képfeldolgozó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden mezőgazdasági elfoglaltságot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Távérzékelési képfeldolgozó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

L. Bonifác

0/5
14 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. Á. Árpád

0/5
23 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

B. Eszter

0/5
6 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Távérzékelési képfeldolgozó tanfolyammal kapcsolatos információk

239.990 Ft

Nehézség
Minden szint
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Távérzékelési képfeldolgozó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök