Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tanfolyam

Avatar
Petes V. Dóra
Avatar
I. Bianka

A tanfolyamról

A klasszikus balett táncos, olyan egyetemes műveltséggel, magasfokú mozgáskultúrával, tánctechnikai tudással és előadói képességgel rendelkező művész, aki táncegyütteseknél, színházi tánckarokban végzi művészeti tevékenységét, szóló vagy kartáncosi feladatkörben. A táncművészet régi és új alkotásait képes a saját egyéniségével gazdagítva interpretálni a közönség számára.

A táncos olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, tánctechnikai tudással és előadói képességgel rendelkező szakember, aki kifejezően igényesen valósít meg, ad elő színpadi szóló vagy kartáncosi feladatokat. A klasszikus balett táncos tevékenységét a klasszikus balett, kortárs– modern tánc, a színpadi tánc területén fejti ki és hazai, illetve külföldi környezetben gyakorolja. Balett társulatoknál, modern együtteseknél, táncszínházi társulatoknál, valamint egyéb színházaknál végezheti művészeti tevékenységét, illetve munkát vállalhat az amatőr táncművészeti élet színterein is. A táncos feladatát a munkaadó szakmai vezetőjének irányításával végzi, és/vagy vállalt feladatait
a megbízó elvárásai szerint önálló tevékenység keretein belül látja el.

A szakképesítéssel rendelkező táncos képes:
-rendezői, koreográfusi instrukciókat értelmezni; megvalósítani
– próbarendet, értelmezni – fizikálisan és mentálisan felkészülni a gyakorlatokra, próbákra és előadásokra
-gyakorlaton részt venni
– próbán részt venni
– új darabokat betanulni
– régi darabokat felújítani
– markírozni (lejáró próbán részt venni)
– színpadot bejárni
– főpróbán részt venni
– az új szakmai törekvéseknek megfelelni
– előadásokban részt venni
– vendégszerepléseken, tájelőadásokon, turnékon részt venni
– mindenütt és mindenkor megfelelő felkészültséggel, ugyanolyan intenzitással táncolni.

Elvárás a megfelelő tánctechnikai tudás birtoklása, fizikai és lelki állóképesség, színpadi szerepformálási képesség, előadókészség, stílusérzék, muzikalitás, harmonikus mozgáskoordináció, elhivatottság, motiváltság, intenzív munkavégzés, kreativitás, ötletgazdagság, emlékezőképesség (ismeretmegőrzés), önfegyelem, felelősségtudat, együttműködő készség, kommunikáció.

Szakképesítés sorszáma:02154077
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2020.10.29

# /- #táncosII. #klasszikusbaletttáncos #klasszikusbaletttáncostanfolyam #klasszikusbaletttáncosképzés #klasszikusbaletttáncostanfolyamról #klasszikusbaletttáncosoktatás #klasszikusbaletttáncosvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: Iskolai előképzettség hiányában, párhuzamos oktatás esetén az általános iskola befejezett 4. évfolyama
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat időtartama: -

Célközönség:

 • A Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden táncos tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Táncos II. (Klasszikus balett táncos) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Petes V. Dóra

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

I. Bianka

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Kezdő

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Táncos II. (Klasszikus balett táncos) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok