Táncos I. (Néptáncos) tanfolyam

Avatar
M. Zsófia
Avatar
P. Karina
Avatar
M. István

A tanfolyamról

A táncos olyan egyetemes műveltséggel, magas fokú mozgáskultúrával, tánctechnikai tudással és előadói képességgel rendelkező szakember, aki kifejezően igényesen valósít meg, ad elő színpadi szóló vagy kartáncosi feladatokat. A néptáncos tevékenységét a néptánc, a színházi tánc területén fejti ki és hazai, illetve külföldi környezetben gyakorolja.

Néptánc együtteseknél, táncszínházi társulatoknál, valamint színházaknál végezheti művészeti tevékenységét, illetve munkát vállalhat az ama-tőr táncművészeti élet színterein is.A táncos feladatát a munkaadó szakmai vezetőjének irányításával végzi, és/vagy vállalt feladatait a megbízó elvárásai szerint önálló tevékenység keretein belül látja el.

A szakképesítés–ráépüléssel rendelkező táncos képes: rendezői, koreográfusi instrukciókat értelmez-ni; megvalósítani – próbarendet, értelmezni – fizikálisan és mentálisan felkészülni a gyakorlatokra, próbákra és előadásokra – gyakorlaton részt venni – próbán részt venni – új darabokat betanulni – régi darabokat felújítani – markírozni (lejáró próbán részt venni) – színpadot bejárni – főpróbán részt venni – az új szakmai törekvéseknek megfelelni – előadásokban részt venni – vendégszerepléseken, tájelőadásokon, turnékon részt venni – mindenütt és mindenkor megfelelő felkészültséggel, ugyanolyan intenzitással táncolni.

Elvárás a fizikai és lelki állóképesség, színpadi szerepformálási képesség, előadókészség, stílusérzék, harmonikus mozgáskoordináció, elhivatottság, intenzív munkavégzés, kreativitás, ötletgazdagság, emlékezőképesség (ismeretmegőrzés), önfegyelem.

Szakképesítés sorszáma: 02155083
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2020.10.29.

/-  #táncosI. #néptáncos #néptáncostanfolyam #néptáncosképzés #néptáncostanfolyamról #néptáncosoktatás #néptáncosvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Táncos I. (Néptáncos) tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Táncos I. (Néptáncos) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: 4 0215 09 Táncos II. (Néptáncos)
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat időtartama: -

Célközönség:

 • A Táncos I. (Néptáncos) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden táncot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Táncos I. (Néptáncos) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M. Zsófia

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

P. Karina

0/5
45 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. István

0/5
2 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Táncos I. (Néptáncos) tanfolyammal kapcsolatos információk

Ft

Nehézség
Haladó

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Táncos I. (Néptáncos) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok