Szűcs tanfolyam

Avatar
F. Georgina
Avatar
S. Hilda

A tanfolyamról

A szűcs kikészített szőrmés bőrök/prémek feldolgozásával foglalkozik. A különböző prémekből kabátot, boát, sapkát, sálat, stólát, takarót és egyéb divatcikkeket állít elő. Ismeri a különböző szőrme fajtákat, azok feldolgozási módját. A szűcs alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgozik. Alkalmazottként a kapott gyártási dokumentációt értelmezi, és annak megfelelően legyártja a megrendelt terméket. Egyedi megrendelés esetén méretet vesz, snittet készít, anyagszükségletet kalkulál, minőség, szín szerint összeszortírozza a termék előállításához szükséges bőröket. Kiszabja az előállítandó darab alkatrészeit, speciális szűcsvarró géppel összeállítja, rámázza, leegyenlíti és elkészíti a végterméket. A ráfordított anyag és munka alapján árat kalkulál.

A szűcs tanácsot ad a vevőnek a szőrme használatát, tárolását, tisztítását illetően, hogy az sokáig megtarthassa a jó minőségét. Igény esetén javítást, átalakítást végez. A hatósági elírásoknak megfelelően kezeli a keletkező hulladékokat. A jó szűcs követi a divatot, az aktuális divatszíneket, a megújuló feldolgozási technikákat, szakvásárokat látogat. Munkáját a kreativitás, kézügyesség, pontosság, szín- és térlátás, jó szemmérték és állóképesség jellemzi. A szűcs munkáját általában önállóan végzi, alkalmazottként azonban képes munkamegosztásban, csapatmunkában dolgozni.

Szakképesítés sorszáma:07234006
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #Szűcs #Szűcsképzés #Szűcstanfolyam #Szűcsoktatás #Szűcstanfolyamról #Szűcsvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Szűcs tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szűcs tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség3: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges, allergia teszt elvégeztetése állati szőrre.
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Szűcs tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kreatív tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Szűcs végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

F. Georgina

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Hilda

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
2 résztvevő
Több
Szűcs tanfolyammal kapcsolatos információk

289.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 600 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szűcs tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök