Szőrmésbőr kikészítő tanfolyam

Avatar
F. Georgina
Avatar
Dr. F. Melinda

A tanfolyamról

A Szőrmésbőr kikészítő a különböző nyers, konzervált szőrmésbőrök kikészítésével, nemesítésével foglalkozik. Kezeli, tárolja és kikészíti a konzervált nyers szőrmésbőröket. A szőrmekikészítéssel az állati bőröket használhatóvá teszi a szőrmefeldolgozás a szűcsipar számára. Ismeri a különböző szőrme fajtákat, azok kikészítési módját. A szőrmekikészítő kikészítő üzemben alkalmazottként vagy önálló vállalkozóként dolgozik. Alkalmazottként a műszaki, technológiai dokumentációnak megfelelően kikészíti a megrendelt szőrméket.

A Szőrmésbőr kikészítő vállalkozóként a megrendelések alapján, anyagszükségletet, árat kalkulál, minőség, szín, méret szerint beszerzi, összeválogatja a konzervált szőrmésbőröket. Meghatározza a kikészítési technológiát, beszerzi a szükséges vegyi anyagokat és kikészíti a megrendelt szőrméket. A hatósági, környezetvédelmi elírásoknak megfelelően kezeli a keletkező hulladékokat. A jól képzett szőrmekikészítő követi a konzervált szőrmésbőrök beszerzési lehetőségeit, a szőrmedivatot, az aktuális divatszíneket, a megújuló kikészítési technológiákat, gépeket, vegyi anyagokat.

A Szőrmésbőr kikészítő munkáját a kreativitás, a minőségi munka, a környezetvédelem iránti elkötelezettség jellemzi. A szőrmekikészítő vállalkozó, vagy alkalmazott magas szintű szakmai tudással, szorgalommal, a munka iránti elkötelezettséggel, önállósággal, jó munkamegosztással, valamint a csapatmunkára való képességekkel rendelkezik.

Szakképesítés sorszáma:07234008
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.09.29

# /- #Szőrmésbőrkikészítő #Szőrmésbőrkikészítőtanfolyam #Szőrmésbőrkikészítőképzés #Szőrmésbőrkikészítőoktatás #Szőrmésbőrkikészítőtanfolyamól #Szőrmésbőrkikészítővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Szőrmésbőr kikészítő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szőrmésbőr kikészítő tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges, Vegyész végzettség előnyt jelent.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: kötelező allergia teszt állati szőrre, vegyianyagokra.
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Nem releváns

Célközönség:

 • A Szőrmésbőr kikészítő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kreatív tevékenység kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Szőrmésbőr kikészítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

F. Georgina

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. F. Melinda

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Szőrmésbőr kikészítő tanfolyammal kapcsolatos információk

289.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 600 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szőrmésbőr kikészítő tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok