Szériázó/Terítékrajz készítő tanfolyam

Avatar
S. Hilda
Avatar
Dr. F. Melinda
Avatar
H. Izabella

A tanfolyamról

A Szériázó/terítékrajz készítő az alapképzésben elsajátított (Divatszabó: Férfi divatszabó, Női divatszabó) tudására építve fejleszti ismereteit a női-, férfi-, és gyermekruházati termékek szabásmintáinak több méretben (méretsorozat) való elkészítése feladatkörében, valamint a szabási folyamatok megkezdéséhez szükséges terítékrajz készítésének témájában.

Feladata a sorozatgyártásban előállított ruházati termék (férfi-, női-, és gyermekruházat) alap szabásmintájának digitalizálása, majd erre épülően a műszaki dokumentáció adatai alapján, a szabásminta rajzsorozat elkészítése, ezt követően pedig a terítékrajz készítése. Ismeri az emberi test arányait, a testméret változások általános szabályait, a szabvány mérettáblázatokat. Szériázáskor a méretnövekedést/ csökkentést a megrendelő igénye szerinti-, vagy standart méretváltozási adatokkal végzi el. Ismeri az alkatrészek szériázási alapszabályait, feladatát vektorgrafikus ruhaipari CAD/CAM programmal készíti.

A szériázást követően anyagszükségletet számol, elemzi a méretek szerint gyártandó mennyiségeket, mely alapján számítógéppel terítékrajzot készít a szabászati folyamatok megkönnyítése, gyorsítása érdekében. Munkáját jellemzi a ruházati termékek és azok alkatrészeinek alapos ismerete, a számítógéppel támogatott tervezés és gyártás eszközeinek, berendezéseinek szakszerű használata és a ruhaipari innovatív anyagfajták felhasználási és kezelési tulajdonságainak ismerete, tapasztalata. Az önállóság, ugyanakkor a csapatmunkában való részvétel is elengedhetetlen feladatainak ellátásához. Munkájának alapja a magasfokú precizitás, a pontosság, a jó szemmérték, a digitalizáció iránti érdeklődés, nyitottság a digitális technológia fejlesztéseire Munkavégzése során szigorúan betartja a munkavédelmi szabályokat, szakszerűen használja a szükséges munkaeszközöket, berendezéseket és szoftvereket.

Szakképesítés sorszáma:07234007
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.09.29

# /- #SzéiázóTerítékrajzkészítő #SzéiázóTerítékrajzkészítőtanfolyam #SzéiázóTerítékrajzkészítőképzés #SzéiázóTerítékrajzkészítőoktatás #SzéiázóTerítékrajzkészítőtanfolyamról #SzéiázóTerítékrajzkészítővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Szériázó/Terítékrajz készítő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szériázó/Terítékrajz készítő tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség: Divatszabó 4 0723 16 03, Könnyűipari technikus 5 0723 16 05
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: igen
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem meghatározó

Célközönség:

 • A Szériázó/Terítékrajz készítő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kreatív tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Szériázó/Terítékrajz készítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

S. Hilda

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
2 résztvevő
Több

Dr. F. Melinda

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

H. Izabella

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Szériázó/Terítékrajz készítő tanfolyammal kapcsolatos információk

204.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 400 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Szériázó/Terítékrajz készítő tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok