Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyam

Avatar
Ifj. H. József
Avatar
Ifj. D. Péter

A tanfolyamról

A snowboard oktató a hazai vagy külföldi síterepeken, oktatói munkát lát el sportágában.  Szakágtól függetlenül, alapjaiban látja át a snowboardozás összefüggéseit, legyen az havas, műanyagpályás, vagy bármilyen egyéb felület, ahol snowboardozni lehet. Képes felmérni a növendékek alapadottságait, fizikai, mentális és érzelmi tulajdonságait, képességeit, lehetőségeit, ezek alapján megfelelő oktatási tematikát választ, a megfelelő eszközök és módszerek hozzárendelésével képzi őket. Funkcióját tekintve nem csak tanítói szerepe van, hanem komoly biztonság technikai feladatköre is. Önállóan képes felépíteni az oktatási tervet, elméleti tudásanyaga és gyakorlati tapasztalata képessé teszi a teljes snowboard oktatási tematika átadására és bemutatására, segít a gyakorlatok kivitelezésében, hibát javít, következtetéseket von le és szükség esetén újratervezi az oktatási menetrendet.

Tisztában van a sportágában fellelhető eszközökkel, ezek megválasztásában képes tanácsot adni, képes azokat helyesen
beállítani, alapszinten karbantartani. Ismeri a sípályarendszerek alapelveit, gépeit, eszközeit, képes azokat rendeltetésszerűen használni és ezeket az ismereteket átadni a növendékei számára. 
Tiszteletben tartja a hazai és nemzetközi sportszervezeteket, azok szabályrendszereit és ezeket képviseli tanítványai felé is. Ismeri a sportága természetre gyakorolt hatásait, felelősségteljesen jár el sporttevékenységében és munkavégzése során egyaránt.

Alapelvei között van az egészségtudatos életmód, amire tanítványait is motiválja. Tevékenységét végezheti sí és snowboardiskoláknak, oktatási intézmények sítáboraiban, utazásszervező cégek megbízásából, hazai vagy nemzetközi sportszervezetek megbízásából, magánemberek, magáncsoportok felkérésére, szabadúszóként bárhol az Európai Unió területén az Európai Unió alapelveinek betartásával illetve bárhol a világon, ahol azt a helyi, vagy állami szabályozások nem tiltják.

Szakképesítés sorszáma: 10144021
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.04.12.

# /- #sportoktató #sportoktatósnowboardsportágban #sportoktatósnowboardsportágbantanfolyam #sportoktatósnowboardsportágbanképzés #sportoktatósnowboardsportágbantanfolyamról #sportoktatósnowboardsportágbanoktatás #sportoktatósnowboardsportágbanvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Sportoktató (snowboard sportágban) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: haladó szintű snowboard tudás szükséges

Célközönség:

 • A Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden télisportot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Sportoktató (snowboard sportágban) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk

Oktató(k)

Ifj. H. József

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Ifj. D. Péter

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyammal kapcsolatos információk

139.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 190 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Sportoktató (snowboard sportágban) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok