Sportedző (evezés sportágban) tanfolyam

Avatar
Ifj. H. József
Avatar
W. Edit
Avatar
G. Roberta

A tanfolyamról

Az evezés sportedző szakember célirányosan életkornak és nemnek megfelelően tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Ismeri az evezős eszközök méreteit, beállítási szempontjait. Képes az evezős eszközök karbantartására, kisebb javítására.

Ismeri, és megtanítja a sportág korszerű technikai elemeit, technikáját. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőversenyeket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Sportágában részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában.

Szakemberként az evezés számos területén – mint verseny-, túra és rekreációs-, fix üléses és tengeri-, egyetemi-, para-, valamint ergométeres evezés – részt vesz az amatőr sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Ismeri az evezés hazai-, és nemzetközi szervezeteinek működését, és alapvető versenyszabályait. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának,sportolási programjának összeállítását.

Szakképesítés sorszáma: 10145008
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.04.12.

# /- #sportedzőevezéssportágban #sportedzőevezéssportágbantanfolyam #sportedzőevezéssportágbanképzés #sportedzőevezéssportágbantanfolyamról #sportedzőevezéssportágbanoktatás #sportedzőevezéssportágbanvizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Sportedző (evezés sportágban) képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a vízi sportokat kedvelők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Sportedző (evezés sportágban) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: úszástudás szükséges (200 m folyamatos
 • úszás mell-, vagy gyorsúszásban), valamint az országos sportági szakszövetség (Magyar
 • Evezős Szövetség) ajánlása szükséges

Célközönség:

 • A Sportedző (evezés sportágban) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden vízi sportot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Sportedző (evezés sportágban) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Ifj. H. József

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

W. Edit

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Roberta

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Sportedző (evezés sportágban) tanfolyammal kapcsolatos információk

149.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 320 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Sportedző (evezés sportágban) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök