Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyam

Avatar
M. Gyula
Avatar
G. Gábor
Avatar
Dr. M. János

A tanfolyamról

A Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai képesítés, a Festő, mázoló, tapétázó szakképesítésre épül, és az ott megszerzett tudás magasabb szintű gyakorlását teszi lehetővé. Az alapszakma elsajátítása során megismert technológiákat részletesebben, szakmailag magasabb fokon ismeri meg a képzésben résztvevő. A szakember a műemlék jellegű, vagy műemléki épületek felújítása során csapatban, a szakmai munka egyéb résztvevőivel együttműködve dolgozik. A festési, díszítési, mázolási munkákat magas minőségben, igényes kivitelezéssel készíti el. Ehhez megismeri a hagyományos, szakmatörténeti anyagokat, eszközöket, szerszámokat és díszítési technikákat. A felületdiagnosztika fontos szerepet tölt be a megfelelő rekonstrukció megtervezésében és az eredeti állapot visszaállításában.
A régen használt festékanyagokat a szakemberek, mesterek maguk állították elő a megfelelő alapanyagokból.

A festékanyagok előállítása, megfelelő keverése, színezése, felhordása nagyon fontos feladata a rekonstrukciós festő, mázoló szakembernek. A képzett szakember a hagyományos technikákon és anyagokon túl az innovatív, új (védett épületeken is felhasználható) anyagokat is folyamatosan figyelemmel kíséri a világhálón és a szakmai továbbképzéseken. A szakember a felújítandó felület rekonstrukciója során a tervezési és a kivitelezési munkálatokba egyaránt bevonja a digitális technikát: számítógépes anyagvizsgálatot, műszeres felületdiagnosztikát végez, anyagösszetételt elemez számítógép, illetve mikroszkóp segítségével. Munkája során képekkel, leírásokkal, szakmai véleményekkel dokumentál, szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációs szoftvereket használ.

Szakképesítés sorszáma:07324009
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #rekonstrukciósésműemlékifestőmázoló #rekonstrukciósésműemlékifestőmázolótanfolyam #rekonstrukciósésműemlékifestőmázolóképzés #rekonstrukciósésműemlékifestőmázolótanfolyamról #rekonstrukciósésműemlékifestőmázolóoktatás #rekonstrukciósésműemlékifestőmázolóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség:1. OKJ Megnevezése: Festő, mázoló, tapétázó Azonosító száma: 34 582 04 Megnevezése:Szobafestő-, mázoló és tapétázó; Azonosító száma: 31 5216 17 Megnevezése: Festő, mázoló és tapétázó;Azonosító száma: 33 582 04 1000 00 00 Megnevezése: Festő, díszítő, mázoló és tapétázó; Azonosító száma: 33 582 04 1000 00 00 Megnevezése: Szobafestő és mázoló (tapétázó); Azonosító száma: 1611 Megnevezése: Festő, mázoló, tapétázó, címfestő; Azonosító száma: 234 Megnevezése: Épületfestő és mázoló; Azonosító száma: 821 Megnevezése: Szobafestő és mázoló Azonosító száma: 826
 • Szakmajegyzék Megnevezése: Festő, mázoló, tapétázó Azonosító száma: 4 0732 06 05
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nincs

Célközönség:

 • A Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden építészeti irányzatot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M. Gyula

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Gábor

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. M. János

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyammal kapcsolatos információk

209.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 400 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök