Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam

Avatar
T. Róbert
Avatar
I. Bianka

A tanfolyamról

A pénztárkezelő és valutapénztáros a pénzváltási tevékenységet végző hitelintézeti, illetve a pénzváltó közvetítői szakmában tevékenykedik.  A fennálló eljárásoknak, hatályos jogszabályoknak és érvényes szabályzatoknak megfelelően elvégzi a valutaváltással kapcsolatos feladatokat, ellátja a pénztárkezelési teendőket, valamint a hazai és a külföldi fizetőeszközök vonatkozásában bankjegyfelismerést,forgalomképesség és valódiság tekintetében bankjegyvizsgálatot végez.

Részt vesz a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában. Alkalmazza a valuta és csekkváltás szabályait, a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának
megelőzésével kapcsolatos intézkedéseket, a specifikált okmányismeretnek, a belső szabályozási mechanizmusnak, a bizonylatolásnak, a fogyasztói bejelentések és panaszok kezelésének értelmezését, végrehajtását és az eljárási szabályokat.

Szakképesítés sorszáma: 04124001

Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08.

# /- #pénztárkezelőésvalutapénztáros #pénztárkezelőésvalutapénztárostanfolyam #pénztárkezelőésvalutapénztárosképzés #pénztárkezelőésvalutapénztárostanfolyamról  #pénztárkezelőésvalutapénztárosoktatás #pénztárkezelőésvalutapénztárosvizsga

 

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beíratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Pénztárkezelő és valutapénztáros tankönyv (jegyzet),
 • Online felületen elérhető tananyag,
 • Díjmentes próbavizsga

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: -
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyamot ajánljuk:
 • Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a pénztárkezelő és valutapénztáros végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

T. Róbert

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

I. Bianka

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Pénztárkezelő és valutaváltó tanfolyammal kapcsolatos információk

59.900 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 30 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Pénztárkezelő és valutapénztáros tankönyv (jegyzet),
 • Online felületen elérhető tananyag,
 • Díjmentes próbavizsga