A tanfolyamról

A patkolókovács megtervezi a kívánt szolgáltatást, felméri a paták állapotát. Pataszabályozást végez, csikók, növendék és kifejlett lovaknál (hobby, tenyész, sport) a megfelelő eszközökkel, termékekkel és technológiákkal az állatok jóléte szerint. Ellenőrzi a munkavégzés helyszínét a balesetvédelem, tűzrendészet, érintésvédelem szempontjából. Elbírálja a ló mozgásának szabályosságát, végtagállását, pataalakulását. Meghatározza a munka menetét és a feladatokat.

A patkók elkészítése során használt anyagokat kiválasztja, beszerzését elvégzi és elkészíti. Működteti és karbantartja a munkavégzéshez szükséges gépeket, berendezéseket. Különböző típusú patkókat készít a végtagálláshoz, pataalakuláshoz igazítva, a használati célnak megfelelően. Karbantartja, megélezi a patkolás szerszámait a használat előtt. Irányítja a segítőket a ló körüli elhelyezkedésben, megmutatja az első és hátsó láb biztonságos felvételét, illetve meg-tartását a beavatkozáshoz.

A patkolókovács kiválasztja a ló rögzítésének módját vagy annak mellőzését a ló együttműködési készségétől függően. Elvégzi a szaruszabályozást, patkolást. Elbírálja a pata-szabályozás, patkolás helyességét a pataszabályozás, patkolás után. Észreveszi a rendellenességet, konzultál az állatorvossal. Betartja a munka-és balesetvédelmi szabályokat.

Szakképesítés sorszáma:08884002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #patkolókovács #patkolókovácstanfolyam #patkolókovácsképzés #patkolókovácstanfolyamról #patkolókovácsoktatás #patkolókovácsvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Patkolókovács tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
  • Szakmai előképzettség: A felsorolt szakmák, szakképesítések közül az egyik: 34 621 01 Gazda, 34 621 02 Lovász, 35 813 01 Belovagló, 54 621 02 Mezőgazdasági technikus, 54 813 02 Sportedző, 54 812 02 Lovastúra-vezető, Állatorvos, Lótenyésztő szakmérnök, 4 0811 17 04 Gazda szakma Lovász szakmairány, 5 0811 17 09 Mezőgazdasági technikus szakma, Állattenyésztő szakmairány, 08113002 Lóápoló- és gondozó szakképesítés, 08115001 Belovagló szakképesítés
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Szükséges.
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 1 éves, kovács mellett eltöltött aktív gyakorlat (pataszabályozásban való részvétel, patkókészítés, patkó felhelyezése), amelyet a kovács igazol.

Célközönség:

  • A Patkolókovács tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden kovácsolást kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Patkolókovács végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

B. Ferenc

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

F. Viktor

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Patkolókovács tanfolyammal kapcsolatos információk

239.990 Ft

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Patkolókovács tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping