A tanfolyamról

A nyíltvízi vízimentő a fürdőszolgáltatás területén tevékenykedik, vendégfelügyeletet, prevenciós tevékenységet és életmentési feladatokat lát el. Együttműködik a műszaki kiszolgáló személyzettel és a fürdőszolgáltatás egyéb beosztású munkavállalóival.A szakképesítéssel rendelkező mesterséges és természetes (nyílt- és belvízi) strandokon, fürdőlétesítményekben, továbbá úszólétesítményekről prevenciós tevékenységet hajt végre, vészhelyzet esetén biztonságosan és szakszerűen vízből ment. Vészhelyzetek esetén kisebb laikus csoportokat szervez és irányít a mentés végrehajtása során.

Hatékonyan alkalmazza a szuggesztív kommunikációt a vészhelyzetek kezelése és az elektronikus hírközlő eszközökön végzett kommunikációja során. Helyszíni alapfokú elsősegélyt nyújt és gondoskodik a kulturált, tiszta, balesetmentes környezetről. Munkájával összefüggő nyilvántartásokat vezet papír alapon és/vagy elektronikus formában. A szakképesítéssel a következő munkakörök tölthetőek be: Nyíltvízi vízimentő, Fürdőüzemeltető, Medencefelügyelő, Csúszdakezelő, Csúszdafelügyelő.

Szakképesítés sorszáma: 10883003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.09.01.

# /- #nyíltvízivízimentő #nyíltvízivízimentőtanfolyam #nyíltvízivízimentőképzés #nyíltvízivízimentőtanfolyamról #nyíltvízivízimentőoktatás #nyíltvízivízimentővizsga

 

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Nyíltvízi vízimentő képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a természetet szeretők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség:
 • Képességek, készségek: 400 m folyamatos úszás teljesítése 11 perc alatt (150 m mell-úszás, 250 m gyorsúszás)
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Nyíltvízi vízimentő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden karrierista ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Nyíltvízi vízimentő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

B. Gyula

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Tibor

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

F. Regina

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Nyíltvízi vízimentő tanfolyammal kapcsolatos információk

99.900 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Nyíltvízi vízimentő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Hasonló tanfolyamok

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping