Növényvédelmi drónpilóta tanfolyam

Avatar
Kissné T. Piroska
Avatar
K. Máté
Avatar
L. Bonifác

A tanfolyamról

A szakképesítés megszerzésével a növényvédelmi kezeléseket végző drónpilóta felsőfokú növényvédelmi végzettséggel rendelkező szakirányító felügyelete mellett növényvédelmi monitoringozást és növényvédelmi kezeléseket végez drónnal különböző mezőgazdasági kultúrákban és lakott területen lévő zöldfelületeken.

A növényvédelmi drónpilóta szakember a kezelendő terület térképén megtervezi a kezeléseket, felmérve és figyelembe véve a terep repülésre jelentett kockázatait, majd beprogramozza a repülési útvonalat.Ismeri növényvédő szereket és a kezelésükben rejlő humán és környezeti kockázatokat.

A kijuttatáshoz használt gépet karbantartja, a kezeléskor a célnak megfelelő beállításokat alkalmaz, részt vesz a permetlé bekeverésében, irányítja a permetlé tartály feltöltését, a kezelés végeztével gondoskodik a hulladékok, maradékok, szennyezett eszközök megfelelő kezeléséről. A drónpilótáknak 2 évente 8 órás továbbképzést kell részt venniük, hogy tudásuk a gyorsan fejlődő ágazatban mindig naprakész legyen.

Szakképesítés sorszáma: 08884003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2022.02.17.

# /- #növényvédelmidrónpilóta #növényvédelmidrónpilótatanfolyam #növényvédelmidrónpilótaképzés #növényvédelmidrónpilótatanfolyamról #növényvédelmidrónpilótaoktatás #növényvédelmidrónpilótavizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Növényvédelmi drónpilóta tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Növényvédelmi drónpilóta tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: a pilóta nélküli légijárművek üzemeltetésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi CLXXIX. törvény és az egyes légiközlekedési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 39/2021. (II. 2.) Korm. rendelet által meghatározott képzés; a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV.23) FVM rendeletben előírt minimális képzés (80 órás zöld könyves növényvédelmi alaptanfolyam)
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges a jogosítvány egészségügyi feltételeivel azonos módon, ezért legalább a B kategóriás járművezetői engedély megléte a vizsga előfeltétele
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Növényvédelmi drónpilóta tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden növényt szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Növényvédelmi drónpilóta végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Kissné T. Piroska

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Máté

0/5
34 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

L. Bonifác

0/5
13 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Növényvédelmi drónpilóta tanfolyammal kapcsolatos információk

164.990 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Növényvédelmi drónpilóta tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök