Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tanfolyam

Avatar
F. Georgina
Avatar
K. Benjamin

A tanfolyamról

A Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi népi kézművességén belül mézeskalács-díszítés területén megfelelő kompetenciával rendelkezik a hagyományos technikák, technológiák, a motívum és formakincs táji specifikus, anyanyelvi szintű elsajátítása révén, természetes anyagokat felhasználva mai, korszerű használati és dísztárgyak, ajándéktárgyak elkészítésére.

A szakképesítéssel rendelkező képes:
− mestersége területén a Kárpát – medence magyar, és nemzetiségi hagyományos népi kéz-művesség forma-, díszítményvilágának ismeretében hiteles, a XXI. század környezet, lakás és viseletkultúrájának megfelelő funkcionális kézműves tárgyakat létrehozni
− mesterségét érdeklődők számára bemutatni
− kézműves vállalkozást működtetni

A mézeskalács díszítő a magyar nyelvterület néprajzi és szakmai hagyományai alapján dolgozik. Hagyományos mézeskalács díszítő technikákkal, – elsősorban írókázással, ütőfás technikával – díszített mézeskalácsokat készít. Képes a kortárs népművészet elvárásainak megfelelően a mai kornak megfelelő díszített mézeskalácsok elkészítésére.

A szakképesítéssel rendelkező képes:
– a tésztakészítési eljárások alkalmazására, – a tésztakészítés, tésztafeldolgozás, formázás, sütés, díszítés és készáru-kezelés műveletek, a műveletek technikai megoldásai megvalósítására, – „alkalmi” mézessütemények készítésére, – a tésztakészítéshez alkalmazható gépek technológiai és mechanikai hatása (Z-karú keverő, nyújtógép, kiszúrógép stb.), alkalmazására – különleges mézes termékek gyártására (helyi specialitások), – készáru kezelésére, csomagolására,

Szakképesítés sorszáma:02143003
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2020.10.29

# /- #népikézműves #mézeskalácsdíszítő #mézeskalácsdíszítőtanfolyam #mézeskalácsdíszítőképzés #mézeskalácsdíszítőtanfolyamról #mézeskalácsdíszítőoktats #mézeskalácsdíszítővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: -
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény:-
 • Szakmai gyakorlat időtartama: -

Célközönség:

 • A Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kézművességet kedvelő és sütni vágyó ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

F. Georgina

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Benjamin

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tanfolyammal kapcsolatos információk

389.900 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 800 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Népi kézműves (Mézeskalács díszítő) tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök