Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyam

Avatar
S. Hilda
Avatar
K. Benjamin
Avatar
Gy. Ibolya
Avatar
J. Miklós

A tanfolyamról

A népi játék és kismesterségek oktatója iskolarendszeren belül és kívül gyermekek számára a Kárpátmedence népi kézműves hagyományait, a korosztályi sajátosságoknak megfelelően, játékos formában átadja. Népi kézműves szakkört, játszóházat, tábort vezet. Alapfokú művészeti oktatásban a Népművészeti ág területén oktatási tevékenységet folytat.

A Népi kézműves szakképesítés szakmairányai területén (csipkekészítő, fazekas, faművesfajáték készítő, gyékény, szalma, csuhétárgykészítő, fonott bútorkészítő, kosárfonó, kézi és gépi hímző, szőnyegszövő, takács, nemezkészítő, szíjgyártónyerges, mézeskalácsdíszítő, kékfestő, népi bőrműves, papucskészítő) a mesterségbeli tudást, annak elméleti és gyakorlati ismereteit hitelesen oktatja, a hagyományos népi kézműves kultúra örökségét, értékeit a jövő nemzedékei számára alkotó módon átadja. Összeállítja a foglalkozástípusnak megfelelő programtervet,tanmenetet, óratervet, foglalkozási tervet.

Szakképesítés sorszáma:02145018
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #népijátékéskismesterségekoktatója #népijátékéskismesterségekoktatójatanfolyam #népijátékéskismesterségekoktatójaképzés #népijátékéskismesterségekoktatójatanfolyamról #népijátékéskismesterségekoktatójaoktatás #népijátékéskismesterségekoktatójavizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Népi játék és kismesterségek oktatója képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrier és a népi játékokat szeretők, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Népi játék és kismesterségek oktatója tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: 02143002 Népi kézműves (Csipkekészítő); vagy 02143004 Népi kézműves (Faműves fajátékkészítő); vagy 02143008 Népi kézműves (Fazekas); vagy 02143009 Népi kézműves (Fonottbútor készítő); vagy 02143005 Népi kézműves (Gyékény, szalma, és csuhétárgykészítő); vagy 02143010 Népi kézműves (Kékfestő); vagy 02143011 Népi kézműves (Kézi és gépi hímző); vagy 02142001 Népi kézműves (Kosárfonó); vagy 02143003 Népi kézműves (Mézeskalács díszítő); vagy 02143006 Népi kézműves (Nemezkészítő); vagy 02143012 Népi kézműves (Népi bőrműves); vagy 02143013 Népi kézműves (Papucskészítő); vagy 02143007 Népi kézműves (Szíjgyártó-nyerges); vagy 02143014 Népi kézműves (Szőnyegszövő); vagy 02143015 Népi kézműves (Takács), vagy az OKJ 54 215 01 Népi kézműves (szakmairány megjelölésével); valamint a Népi játszóházi foglalkozásvezető tanúsítvány (Hagyományok Háza által pedagógus és közművelődési területen akkreditált tanfolyam elvégzéséről). vagy az NMI /MMIKL/jogelődje MMI/ által 2016-ig kiadott Népi játszóházi foglalkozásvezető Igazolvány, vagy a Közművelődési szakember I.II. OKJ bizonyítvány Népi játszóházi foglalkozásvezető tevékenység megjelölésével.
 • A szakterületen szerzett Népi iparművész, Népművészet Ifjú Mestere, Népművészet Mestere cím helyettesítheti a szakképesítés meglétét.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden népi játékot,hagyományt szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Népi játék és kismesterségek oktatója végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

S. Hilda

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
2 résztvevő
Több

K. Benjamin

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Gy. Ibolya

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

J. Miklós

0/5
41 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Népi játéek oktatója képzéssel kapcsolatos információk

139.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 180 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Népi játék és kismesterségek oktatója tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok