Műtárgyvédelmi munkatárs – Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tanfolyam

Avatar
P. Dezső

A tanfolyamról

A Műtárgyvédelmi munkatárs – Múzeumi gyűjtemény- és raktárkezelő muzeológus és/vagy okleveles restaurátor szakmai felügyeletével és irányításával, a múzeumi jogszabályok betartása mellett végzi a műtárgyak kezelését. Különböző típusú műtárgyakat kiállításra, kutatásra, restaurálásra, kölcsönzésre, fotózásra, digitalizálásra előkészít, mozgat, csomagol, tudatosan alkalmazva a műtárgyvédelmi előírásokat.

Ellenőrzi a műtárgyak állapotát és környezetét (klimatikus körülmények, higiénia) a raktárban és a kiállítás területén. A megelőző műtárgyvédelmi követelményektől eltérő állapotok esetén jelez a felettesének. Elkötelezetten és lelkiismeretesen dolgozik a műtárgyak megőrzése érdekében. Részt vesz a gyűjtemények raktári rendezésében. Az adminisztrációs feladatokat (elektronikus és papír alapú tárgylisták készítése, nyilvántartó szoftverek kezelése, adatbevitel) precízen, figyelmesen végzi. Csapatmunkában dolgozik, együttműködve a múzeumi szakalkalmazottakkal.

Szakképesítés sorszáma:02135012
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #műtárgyvédelmimunkatárs #múzeumigyűjteményésraktárkezelő #múzeumigyűjteményésraktárkezelőtanfolyam #múzeumigyűjteményésraktárkezelőképzés #múzeumigyűjteményésraktárkezelőtanfolyamról #múzeumigyűjteményésraktárkezelőoktatás #múzeumigyűjteményésraktárkezelővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műtárgyakat kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

P. Dezső

0/5
15 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tanfolyammal kapcsolatos információk

379.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 320 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műtárgyvédelmi munkatárs - Múzeumi gyűjtemény és raktárkezelő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok