Műemléki helyreállító tanfolyam

Avatar
M. Gyula
Avatar
Dr. M. János
Avatar
G. Gábor
Avatar
V.Dávid

A tanfolyamról

A műemléki helyreállító építészeti értékeink megóvásával, felújításával, helyreállításával foglalkozik. Szakmai irányítással a felújítási dokumentáció alapján a károsodott épületszerkezeteket helyreállítja és biztosítja, hogy a felújított szerkezet további évszázadokig betöltse funkcióját. A szakember feladatkörének megfelelően tisztában van a hagyományos építészeti stílusok, építési technikák, anyagok sajátosságaival. Ennek megfelelően végrehajtja a védett épületek egyedi kivitelezési, felújítási munkálatait.

Ismeri a felújítási terv szerinti anyagok, technológiák szakszerű alkalmazását, és kivitelezőként igényes munkát végez.Csapatban dolgozva maradandó, látványos, kreatív manuális munkát végez, így építészeti értékeink megőrzésének tevékeny részese. A hagyományos építési technikákon, és anyagokon túl folyamatosan megismeri az új, innovatív – védett épületeken is felhasználható – anyagokat. Ismeri és tudatosan betartja a műemlék helyreállítási, felújítási munkák során a hatályos mű-emlék-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi szabályokat. A kivitelezés során keletkezett hulladékokat a vonatkozó előírásoknak megfelelően szállítja, tárolja.

Szakképesítés sorszáma:07324011
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #műemlékihelyreállító #műemlékihelyreállítótanfolyam #műemlékihelyreállítóképzés #műemlékihelyreállítótanfolymaról #műemlékihelyreállítóoktatás #műemlékihelyreállítóvizsga

 

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Műemléki helyreállító tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műemléki helyreállító tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség:1. OKJ szerint Megnevezése: Kőműves Azonosító száma: 34 582 14, és a korábbi jogelőd végzettségek Megnevezése Kőműves és hidegburkoló Azonosító száma: 34 582 08, és a korábbi jogelőd végzettségek 2. Szakmajegyzék szerint Megnevezése: Kőműves Azonosító száma: 4 0732 06 08
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 5 év kőműves, vagy kőműves és hidegburkoló szakmai gyakorlat

Célközönség:

 • A Műemléki helyreállító tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden építészetet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Műemléki helyreállító végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M. Gyula

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. M. János

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Gábor

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

V.Dávid

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Műemléki helyreállító tanfolyammal kapcsolatos információk

389.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 350 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Műemléki helyreállító tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök