Műemlékfenntartó szaktechnikus tanfolyam

Avatar
Dr. M. János
Avatar
M. Gyula
Avatar
G. Gábor
Avatar
V.Dávid

A tanfolyamról

A műemlékfenntartó technikus épített örökségünk kincseivel foglalkozik. Önállóan vagy mérnöki irányítással felmérési dokumentációt készít felújításra váró értékes épületekről, diagnosztizálja a régi épületszerkezeteket. A feladatkörének megfelelően tisztában van a hagyományos építészeti stílusok, építési technikák sajátosságaival. Ennek megfelelően összehangol-ja a műemlék épületek egyedi kivitelezési, felújítási munkálatait, dokumentálja a helyreállítási folyamatot. A felújítási terv szerinti anyagok, technológiák szakszerű alkalmazását ismeri és elvárja a kivitelezést végző szakemberektől az igényes munkavégzést. Csapatban vagy önállóan dolgozva maradandó, látványos, kreatív munkát végez, építészeti értékeink megőrzésének tevékeny részese. Helyszíni felmérés vagy tervdokumentáció alapján meghatározza a műemlék épületek felújításához, megmentéséhez szükséges anyagok mennyiségét.

A hagyományos építési technikákon, és anyagokon túl folyamatosan keresi az innovatív, új – védett épületeken is felhasználható – anyagokat. A szakmai fejlődése érdekében továbbképzéseken vesz részt. Képes rá, hogy a digitális technológiát is egyre nagyobb arányban építse be a rekonstrukciós munkák felmérésébe, megtervezésébe és kivitelezésébe. Ismeri a műemlék helyreállítási, felújítási munkák során a hatályos műemlék-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi szabályokat, azokat tudatosan betartja, betartatja. Felhasználói szinten kezeli az alapvető irodai szoftvereket. A hagyományos és a digitális tervdokumentációkat egyaránt olvassa és értelmezi. A kivitelezés során keletkezett hulladékokat a vonatkozó előírásoknak megfelelően kezeli. Keresi a különféle pályázati lehetőségeket. Ezzel kapcsolatban kezdeményez, ügykezelési feladatokat végez, adatot szolgáltat.

Szakképesítés sorszáma:07325010
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #műemlékfenntartószaktechnikus #műemlékfenntartószaktechnikustanfolyam #műemlékfenntartószaktechnikusképzés #műemlékfenntartószaktechnikustanfolyamról #műemlékfenntartószaktechnikusoktatás #műemlékfenntartószaktechnikusvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Műemlékfenntartó szaktechnikus tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

  • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
  • Szakmai előképzettség: 1. OKJ szerint Megnevezése: Magasépítő technikus Azonosító száma: 54 582 03, 54 582 03 0000 00 00 és a korábbi jogelőd végzettségek 2.Szakmajegyzék szerint Megnevezése: Magasépítő technikus Azonosító száma: 5 0732 06 09
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nincs

Célközönség:

  • A Műemlékfenntartó szaktechnikus tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden építészeti irányzatot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Műemlékfenntartó szaktechnikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dr. M. János

0/5
7 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

M. Gyula

0/5
8 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Gábor

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

V.Dávid

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Műemlékfenntartó szaktechnikus tanfolyammal kapcsolatos információk

529.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 500 Óra

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Műemlékfenntartó szaktechnikus tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping