Kaszkadőrszakértő tanfolyam

Avatar
V. Csilla
Avatar
S. Hilda
Avatar
J. Miklós
Avatar
K. Benjamin

A tanfolyamról

A kaszkadőrszakértő egy produkcióban (film és reklám forgatásokon, tv felvételeken, színházi, show és más élő műsorokban és minden, kaszkadőrjelenlétet igénylő helyzetben) a valóságos, veszélyes helyzeteket élethűen és biztonságosan megtervező, koordináló és kiviteleztető, bizonyos esetekben megrendező (akció rendező) szakember.

A kaszkadőrszakértő feladatai:
A kaszkadőrszakértő meghatározza, hogy mi számít veszélyes, illetve az átlagostól eltérő veszélyességű feladatnak. Eldönti, hogy a produkciós cég (megrendelő) igényei kivitelezhetőeke biztonságosan. Felméri a veszélyességfokát és eldönti, hogy az adott produkcióban a szereplő(k) kivitelezheti(k)e a feladatot biztonságosan, vagy helyettük az adott munkának megfelelő, kaszkadőrszakértő által választott gyalogos, lovas, autós, motoros képesítő vizsgával rendelkező kaszkadőr(ök), vagy szükséges esetben szakági sportoló/k végezhetik, a kaszkadőrszakértő utasításait betartva.

Meghatározza milyen kaszkadőr eszközök szükségesek a feladat kivitelezéséhez. A produkciós cég és a rendező igényeit szem előtt tartva akciótervet készít, betanítja, és biztonságosan kivitelezteti az adott, az átlagostól eltérő veszélyességű jelenetet.

Felel a produkcióban az általa biztonságosnak vélt, szereplőkkel begyakorolt feladatok, illetve a kaszkadőrök által kivitelezett, az átlagostól eltérő veszélyességű feladatok mindenki számára biztonságos kivitelezéséért.

A kaszkadőrszakértő irányítása alá tartozik az alábbi feladatok biztonságos megtervezése és kiviteleztetése:
emberreptetés, ember kibiztosítás magasban, az ún. „rigger“ feladatok, koreografált verekedések, fegyverhasználat, vívások, talajon gurulásokesések, magasból esések, autóvalmotorrallóval embergázolások, emberégés, balesetek szimulálása ember általi üveg, tükör, fal, be és áttörések. Három alapjármódban lovaglás, díjlovas, díjugrató, military pályákon illetve
kiemelten veszélyes
(havas, jeges, márvány, beton, macskakő, sziklás, iszapos, lápos ) járófelületeken szakszerű lovaglás, trükklovas elemek felhasználása szőrén és nyeregben, csata jelenetek, ütközetek, lovasrohamok végrehajtása, lövő, szuró, vágófegyver használata lóháton, lovas esések, lófektetések, buktatásokat alkalmazó koreográfiák végrehajtása, lovas balesetek szimulálása.

Az összes motorhoz kapcsolódó feladat, ugratások, farolások, esések, karambolok, egykerekezések első és hátsó keréken, motoros balesetek szimulálása. A speciális gépjármű vezetés technikai feladatok, “precision, stunt vagy special driver“ feladatok, borulások, ugratások,farolások, elsőhátsó kerekes csúsztatások, üldőzések, karambolok, autós balesetek szimulálása.

Szakképesítés sorszáma: 02154089
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08.

# /- #kaszkadőrszakértő #kaszkadőrszakértőtanfolyam #kaszkadőrszakértőképzés #kaszkadőrszakértőtanfolyamról #kaszkadőrszakértőoktatás #kaszkadőrszakértővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Kaszkadőrszakértő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Kaszkadőrszakértő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: OKJ 3221201 vagy 02154085 Kaszkadőr (Gyalogos kaszkadőr) és OKJ 3221201 vagy 02154088 Kaszkadőr (Lovas kaszkadőr) és OKJ 3221201 vagy 02154087 Kaszkadőr (Autós kaszkadőr) és OKJ 3221201 vagy 02154086 Kaszkadőr (Motoros kaszkadőr)
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Szakmai gyakorlat legalább 3 szakterületből – amelynek kötelezően tartalmaznia kell az OKJ 3221201 vagy 02154085 Kaszkadőr (gyalogos kaszkadőr) és az OKJ 3221201 vagy 02154088 Kaszkadőr (lovas kaszkadőr) szakterületet. Szakmai gyakorlatként a szakképesítések megszerzése óta megszakítás nélküli aktív 15 éves kaszkadőr múlt igazolása szükséges. A szakmai gyakorlatot három, minimum 15 éves szakmai képesítő vizsgával rendelkező kaszkadőrszakértő és két, minimum 15 éves szakmai múlttal rendelkező producer igazolja szakterületenként egyenként.

Célközönség:

 • A Kaszkadőrszakértő tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden akrobatikát, és akció filmeket kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Kaszkadőrszakértő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

V. Csilla

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

S. Hilda

0/5
39 tanfolyam
0 visszajelzés
2 résztvevő
Több

J. Miklós

0/5
41 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Benjamin

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Kaszkadőrszakértő tanfolyammal kapcsolatos információk

289.990 Ft

Nehézség
Szakértő
Időtartam 600 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Kaszkadőrszakértő tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok