Hospice szakápoló, palliatív gondozó tanfolyam

Avatar
Sz. Zoltán
Avatar
E. Krisztina
Avatar
Dr. B. Henrietta

A tanfolyamról

A hospice szakápoló, palliatív gondozó terminális állapotban lévő betegek ápolását, és gondozását végzi, magas szintű empátiával és elhivatottsággal rendelkező szakember. A hospice palliatív gondozás során ápolja az aktív kezelést már nem igénylő onkológiai megbetegedésben szenvedő betegeket, valamint az életük utolsó szakaszába érkezett egyéneket.

A gyógyító  csapattagjaként partneri kapcsolatot alakít ki a hospice palliatív kezelést végző orvossal, a lelki gondozást végző szakemberekkel (pszichológus, mentálhigiénés szakember, lelkész, stb.), segíti a család és a páciens kapcsolatát, és a törekszik az állapotnak megfelelő legmagasabb életminőség megteremtésére, valamint biztosítja a méltóságteljes halálhoz való jogát.

A hospice szakápoló, palliatív gondozó megfelelő kommunikációs készségekkel, képességekkel rendelkezik, a gyógyító team tagjaként megfelelően használja a szakmai nyelvet. Feladatai során figyelembe veszi a hatályos jogszabályokat, valamint a hivatás szakmai etikai irányelveit. Ismeri az intézményi és otthoni palliatív ellátásra vonatkozó jogszabályokat és etikai követelményeket.

Szakképesítés sorszáma: 09135006
Programkövetelmény érvényessége: 2021.07.19

# /- #hospiceszakápolópalliatívgondozó #hospiceszakápolópalliatívgondozótanfolyam #hospiceszakápolópalliatívgondozóképzés #hospiceszakápolópalliatívgondozótanfolyamról #hospiceszakápolópalliatívgondozóoktatás #hospiceszakápolópalliatívgondozóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Hospice szakápoló, palliatív gondozó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Követelmények

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: érettségi végzettséget követő minimum három éves és legalább MKKR 5 besorolású ápoló szakképesítés-ráépülés, csecsemő és gyermekápoló szakképesítés-ráépülés vagy általános ápoló szakma.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és annak minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESZCSM rendeletben foglaltak alapján az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely általi vizsgálat. 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 4. §. (3) a pontjában meghatározott szakmai alkalmassági vizsgálat.
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 2 éves, fekvőbeteg-szakellátás területén, ápoló, csecsemő és gyermekápoló munkakörben szerzett gyakorlat.

Célközönség:

 • A Hospice szakápoló, palliatív gondozó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden ápolást kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Hospice szakápoló, palliatív gondozó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Sz. Zoltán

0/5
20 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

E. Krisztina

0/5
11 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. B. Henrietta

0/5
10 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Értékelés írása

Hospice szakápoló, palliatív gondozó tanfolyammal kapcsolatos információk

269.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 500 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Hospice szakápoló, palliatív gondozó tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping