Gépi kovács tanfolyam

Avatar
B. Bálint
Avatar
Ifj. H. József

A tanfolyamról

A Gépi kovács tanfolyam a felnőttképzés keretein belül nyújt lehetőséget a résztvevőknek, hogy elsajátítsák a kovácsolás alapvető ismereteit, és technikáit. A Gépi kovács tanfolyamok során a résztvevők megismerkednek a gyártási dokumentációval, a kovácsrajzzal, és az alapján előállított hideg és/vagy meleg képlékeny alakítással. A Gépi kovács képzés során a résztvevők elsajátítják a szükséges anyagok és eszközök ellenőrzésének módját, valamint megtanulják működtetni a munkavégzéshez szükséges gépi kovácsoló berendezéseket, mint például a szabadon alakító, és süllyesztékes kovácsolókat, valamint a sajtoló-, hajlító- és egyengető gépeket. A Gépi kovács tanfolyam részeként a résztvevők megtanulják elvégezni darukötözői-teherkötözői feladatokat is, valamint kezelni, és üzemeltetni a segéd- és kiszolgáló berendezéseket. A Gépi kovács tanfolyam továbbá lehetőséget biztosít a résztvevőknek a képlékeny alakításhoz, és utókezeléshez tartozó hőkezelési eljárások elsajátítására is.

A Gépi kovács tanfolyam részeként a résztvevők megtanulják kezelni az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezéseket is. A Gépi kovács tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a korszerűbb, és egyre inkább számítógép vezérelt berendezések használatával is. A technológiai utasításoknak megfelelően a résztvevők megtanulják dokumentálni a kovácsolás paramétereit, valamint egyszerű ipari mérő- és ellenőrző eszközöket használni.

A Gépi kovács képzések célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a gépi kovácsolás alapvető fogásait, és technikáit, valamint megtanulják kezelni a szükséges gépeket, és eszközöket. A Gépi kovács tanfolyam részeként a résztvevők megismerkedhetnek az ipari kovácsolás különböző eljárásainak elméleti alapjaival, valamint gyakorlati úton is elsajátíthatják a különböző technikákat. A Gépi kovács tanfolyam során a résztvevők megtanulják ellenőrizni a szükséges anyagokat, és eszközöket, valamint működtetni a szükséges gépi kovácsoló berendezéseket. A Gépi kovács tanfolyam továbbá lehetőséget biztosít a résztvevőknek darukötözői-teherkötözői feladatok ellátására, valamint a segéd- és kiszolgáló berendezések kezelésére és üzemeltetésére is.

Az általunk kínált Gépi kovács tanfolyamok célja, hogy minél teljesebb képet adhassunk a résztvevőknek a gépi kovácsolásról, valamint elsajátíttassunk velük a szükséges ismereteket, és technikákat. A Gépi kovács tanfolyamok során a résztvevők megismerkedhetnek a gyártási dokumentációval, a kovácsrajzzal, és elsajátíthatják a hideg, és meleg képlékeny alakítás eljárását is. A tanfolyamok során a résztvevők megtanulják ellenőrizni a szükséges anyagokat, és eszközöket, valamint működtetni a szükséges gépi kovácsoló berendezéseket. A Gépi kovács tanfolyam továbbá lehetőséget biztosít a résztvevőknek darukötözői-teherkötözői feladatok ellátására, valamint a segéd és kiszolgáló berendezések kezelésére és üzemeltetésére is. A résztvevők megismerkedhetnek az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezések kezelésével is, valamint megismerkednek a korszerűbb és egyre inkább számítógép vezérelt berendezések használatával is. A technológiai utasításoknak megfelelően a résztvevők megtanulják dokumentálni a kovácsolás paramétereit, valamint egyszerű ipari mérő- és ellenőrző eszközöket használni.

Szakképesítés sorszáma: 07153002
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #Gépikovács #Gépikovácstanfolyam #Gépikovácsoktatás #Gépikovácstanfolyamról #Gépikovácsképzés #Gépikovácsvizsga #képzés #felnőttképzés #tanfolyamok #gyártási dokumentáció #kovácsrajz #hideg képlékeny alakítás #meleg képlékeny alakítás #ipari kovácsolt termék #előgyártmány #készgyártmány #munkavégzés #gépi kovácsoló berendezések #szabadon alakító kovácsoló #süllyesztékes kovácsoló #sajtológép #hajlítógép #egyengetőgép #darukötöző

tanfolyam, képzés

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Gépi kovács tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Gépi kovács tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem kötött szakmai előképzettséghez
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: „Egészségügyi alkalmassági vizsgálatok” szakterületi rendelkezés
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: fémelőállítással, fémfeldolgozással kapcsolatos munkaterületen szerzett 1 év releváns szakmai gyakorlat. A szakmai gyakorlat részidőkből is összeállhat, az utolsó időszak nem lehet 1 évnél régebbi.

Célközönség:

 • A Gépi kovács tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műszaki beállítottságú ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Gépi kovács végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

B. Bálint

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Ifj. H. József

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Gépi kovács tanfolyammal kapcsolatos információk

194.990 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 380 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Gépi kovács tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök