Faápoló tanfolyam

Avatar
K. Kornélia
Avatar
K. Tibor
Avatar
K. János

A tanfolyamról

A faápoló szakember a mezőgazdaság és erdészet ágazatán belül fa ismerettel rendelkezik. Ismeri a zöldfelület gazdálkodásban használt díszfák fajait, fajtáit. Ismeri a szemrevételezéses favizsgálat módszereit, ismeri a favizsgálati szakvélemények előírásait. Ismeri a favizsgálathoz kapcsolódó szabványt, előírásokat és jogszabályokat.

A favizsgálati szakvéleményekben előírt faápolási munkákat önállóan elvégzi. Elvégzi a fák életfeltételeinek javítását, gyökérkezeléseket, sebkezeléseket, metszést, statikai megerősítést. Megfelelően használja és karbantartja a faápoláshoz szükséges eszközöket, gépeket, a tevékenységhez kapcsolódó baleset- munka- és környezetvédelmi előírások betartása mellett. Csapatmunkában együttműködik, de önálló munkavégzésre is képes.

Szakképesítés sorszáma: 08123003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.08.

# /- #faápoló #faápolótanfolyam #faápolóképzés #faápolótanfolyamról #faápolóoktatás #faápolóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Faápoló tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Faápoló tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: Motorfűrész-kezelő jogosítvány (OKJ száma: 21 623 02), illetve a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány bevezetéséről és kiadásának szabályairól szóló 83/2003. (VII.16.) FVM rendeletben meghatározott szakmai végzettségek, amely alapján a jogosítványt - kérelemre - ki kell adni, így: Okleveles erdőmérnök, Erdőmérnök, Erdész technikus, Erdészeti gépésztechnikus, Erdészeti gépész, Erdészeti szakmunkás, Fakitermelő.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Faápoló tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden faművelést szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Faápoló végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

K. Kornélia

0/5
4 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Tibor

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. János

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Faápoló tanfolyammal kapcsolatos információk

134.990 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 240 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Faápoló tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök