A tanfolyamról

Az egészségügyi kártevőirtó a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre, káros állati kártevők (rovarok és rágcsálók) elleni védekezés (megelőzés, irtás) területén végzi hivatását, hatósági engedély birtokában. Munkáját egészségügyi, oktatási intézményekben, szálláshelyeken, élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken, vendéglátóipari és közétkeztetési egységekben, mezőgazdasági egységek, állattartó telepek épületeiben, építkezéseken, ipari területeken, pályaudvarokon, kikötőkben, hulladéklerakó telepeken, valamint lakossági és közterületeken végzi.

Az egészségügyi kártevők higiénés, járványügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, megelőzési és irtási eljárások módszercsoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalmainak ismeretében, felelősséggel végzi munkáját. A jogszabályban meghatározott egyes feladatokat egészségügyi gázmester irányításával végzi.

Szakképesítés sorszáma:10213002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #egészségügyikártevőirtó #egészségügyikártevőirtótanfolyam #egészségügyikártevőirtóképzés #egészségügyikártevőirtótanfolyamról #egészségügyikártevőirtóoktatás #egészségügyikártevőirtóvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Egészségügyi kártevőirtó tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Egészségügyi kártevőirtó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Kártevőirtó tevékenységi engedéllyel rendelkező vállalkozásnál betanított kártevőirtóként végzett egy év igazolt szakmai gyakorlat.

Célközönség:

 • Az Egészségügyi kártevőirtó tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kommunális és közegészségügyi elfoglaltságot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Egészségügyi kártevőirtó végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

T. Bernadett

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

B. Nóra

0/5
3 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Egészségügyi kártevőirtó tanfolyammal kapcsolatos információk

279.900 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Egészségügyi kártevőirtó tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök