A tanfolyamról

Az egészségügyi gázmester a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre káros állati kártevők (rovarok és rágcsálók), valamint élelmiszer és készlet kártevők elleni védekezés (irtás, megelőzés) területén végzi hivatását, hatósági engedély birtokában. Munkáját egészségügyi, oktatási intézményekben, szálláshelyeken, élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására, valamint tárolt gabonák, termények tárolására és feldolgozására szolgáló helyeken, vendéglátóipari és közétkeztetési egységekben, mezőgazdasági egységek, állattartó telepek épületeiben, építkezéseken, ipari területeken, pályaudvar-okon, kikötőkben, hulladéklerakó telepeken, valamint lakossági és közterületeken végzi.

Az egészségügyi gázmester egészségügyi és készlet kártevők higiénés, járványügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, a megelőzési és irtási eljárások módszer-csoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek és gázosító szerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalmainak és azok megelőzési lehetőségeinek ismeretében felelősséggel végzi munkáját. Kizárólagos jogosultsággal végzi a foglalkoztatottat(akat) alkalmazó közegészségügyi kártevőirtó vállalkozások, a szervezett nagy területű kártevő-mentesítés és a szúnyogirtás felelős szakmai irányítását.

Szakképesítés sorszáma: 09884001
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.03.05

# /- #egészségügyigázmester #egészségügyigázmestertanfolyam #egészségügyigázmesterképzés #egészségügyigázmestertanfolyamról #egészségügyigázmesteroktatás #egészségügyigázmestervizsga

A tanfolyam előnyei:

Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igény kiemelt juttatási, és kereseti lehetőséget kínál leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül az Egészségügyi gázmester képzés, tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik, mely egyértelműen jelzi, hogy a karrierista, (önmegvalósítók) számára egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőség a most induló (kínált) képzésre történő beiratkozás. Képzéseinknél fő szempontként jelentkeznek a szektorok, ágazatok (IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái. Az új felnőttképzési jogszabályok, és meghatározott irányok folyamatos figyelésével, kialakításában történő részvétellel, folyamatos piaci igény figyelésen és piackutatáson keresztül tervezzük, és szervezzük kurzusainkat.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Egészségügyi gázmester tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: Egészségügyi kártevőirtó/Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás/Egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő végzettség
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Tevékenységi engedéllyel rendelkező kártevőirtó vállalkozásnál Egészségügyi kártevőirtó munkakörben eltöltött 6 hónapos gyakorlat.

Célközönség:

 • Az Egészségügyi gázmester tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kártevőirtásban jártas ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Egészségügyi gázmester végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

H. Izabella

0/5
9 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

G. Dóra

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

I. Bianka

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Egészségügyi gázmester tanfolyammal kapcsolatos információk

329.900 Ft

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Egészségügyi gázmester tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Tanfolyamok