Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam

Avatar
M. Áron
Avatar
Dr. Á. Árpád
Avatar
H. József

A tanfolyamról

A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam elvégzése után a képzett szakemberek önállóan, vagy magasabb végzettségű személy irányítása alatt vesznek részt a gyógynövények feldolgozásában, és végeznek gyógynövényekkel, drogokkal kapcsolatos mikro- és makromorfológiai vizsgálatokat, mennyiségi és minőségi elemzéseket. A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek minősítik a gyógynövényeket és drogokat a gyógyszerkönyv, valamint Magyar és külföldi szabványok előírásai alapján. Részt vesznek farmakognóziai és toxikológiai kutatásokban. Elvégzik a különböző eredetű minták toxikológiai elemzését, és végeznek toxicitási vizsgálatokat.

A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek előkészítik a szükséges vegyszereket, anyagokat, eszközöket és műszereket, önállóan használják azokat, működtetik őket. Használják a korszerű informatikai rendszereket, és munkájuk során betartják a vonatkozó higiénés, munka-, tűz-, környezetvédelmi és biztonságtechnikai szabályokat. A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek pontosan dokumentálják munkájukat.

A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek továbbá részt vehetnek gyógyszerkészítmények, gyógyszerkomponensek, gyógyhatású készítmények, és egyéb anyagok minőségének vizsgálatában, valamint gyógynövények, és drogok előállításában, feldolgozásában. A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek ismerik a gyógynövények, és drogok hatóanyag-tartalmának meghatározására szolgáló eljárásokat, valamint a gyógyhatású készítmények gyártásához szükséges technológiákat.

A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek képesek a gyógynövények és drogok gyógyászati felhasználásával kapcsolatos információkat gyűjteni, feldolgozni, és értékelni. Továbbá ismerik a gyógynövények, és drogok gyógyászati hatásainak kutatására szolgáló módszereket, valamint a gyógyhatású készítmények klinikai vizsgálatainak elvégzéséhez szükséges eljárásokat. A Drog- és toxikológiai szaktechnikus tanfolyam által képzett szakemberek részt vehetnek a gyógynövények, és drogok forgalmazásában, valamint az azok felhasználásával kapcsolatos ügyintézésben is.

Szakképesítés sorszáma: 07115004
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #Drogéstoxikológiaiszaktechnikus #Drogéstoxikológiaiszaktechnikustanfolyam #Drogéstoxikológiaiszaktechnikusképzés #Drogéstoxikológiaiszaktechnikustanfolyamról #Drogéstoxikológiaiszaktechnikusoktatás #Drogéstoxikológiaiszaktechnikusvizsga

tanfolyam, képzés

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Dísznövénykertész tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Drog-, és toxikológiai szaktechnikus tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
 • Szakmai előképzettség: 54 524 03 Vegyész technikus, 5 0711 24 08 Vegyész technikus, régebbi szakképesítések jogszabályi megfelelőség alapján.
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -

Célközönség:

 • A Drog-, és toxikológiai szaktechnikus tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden műszaki dolgot kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Drog-, és toxikológiai szaktechnikus végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

M. Áron

0/5
32 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

Dr. Á. Árpád

0/5
22 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

H. József

0/5
30 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Drog-, és toxikológiai szaktechnikus tanfolyammal kapcsolatos információk

169.900 Ft

Nehézség
Haladó
Időtartam 480 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Drog-, és toxikológiai szaktechnikus tananyag (jegyzet)
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök