Díszműkovács tanfolyam

Avatar
Bodonyi K. Rudolf
Avatar
K. Benjamin

A tanfolyamról

A szakmai képzés során megszerzett új anyagtani, technikai-technológiai, ábrázolási, tervezési, művészetelméleti és vállalkozási ismeretek birtokában, az eddigi tudását gazdagítva képes a különböző fémek hideg és meleg díszítő kovácsolására, fémmegmunkálására, iparművészeti tárgynak kreatív megtervezésére, kivitelezésére.

Művészi kialakítású fémdíszek, kiegészítő és díszítő elemek, dekoratív térelemek, díszműlakatos és használati tárgyak, szerszámok, elkészítéséhez vázlatokat, művelettervet – szoftver segítségével műszaki rajzokat – készít.
Szabad alakító és süllyesztékes kovácsolási művelettel készített tárgyak során – a munka, tűz- és balesetvédelmi szabályok betartása mellett – az elektromos kézi és gépi berendezéseket, daraboló, csiszoló, fúró, lemezalakító és présgépeket, valamint, kézi tüziszerszámokat szak-szerűen használja. Tud oldható és nem oldható kötéseket létrehozni, ismeri és szakszerűen használja az egyszerű mérő- és ellenőrzőeszközöket.

Ismeri és használja a korábbi korok – az ókortól napjainkig – kovácsolási technológiáit. Ismerettel rendelkezik az iparművészeti és kézműipari, valamint a népi iparművészeti, népi kéz-művesség és népi kovácsművességről.
A régi, használt, sérült műemléki és történelmi kovácsoltvas munkákat helyreállítja szakrestaurátor vagy tervező művész irányítása mellett. Munkavégzése során folyamatosan fejleszti szakmai, iparművészeti tudását. Képes, akár szakmai idegen nyelven is szakemberekkel együtt dolgozni, egy- vagy két ráverő munkáját összefogni és az üllőjelek segítségével a kovácsolási műveleteket irányítani.

Munkája során betartja a műszaki és műemlékvédelmi szabályokat, előírásokat. Ismeri, és munkavégzése során alkalmazza a környezetvédelmi törvény előírásait. A díszítőkovács a tevékenységek elvégzéséhez jó fizikummal és kreativitással rendelkezik.

Szakképesítés sorszáma:02144023
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #díszműkovács #díszműkovácstanfolyam #díszműkovácsképzés #díszműkovácstanfolyamról #díszműkovácsoktatás #díszműkovácsvizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Díszműkovács tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Díszműkovács tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

 • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

Célközönség:

 • A Díszműkovács tanfolyamot ajánljuk:
 • Minden kovács tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Díszműkovács végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Bodonyi K. Rudolf

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

K. Benjamin

0/5
43 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Díszműkovács tanfolyammal kapcsolatos információk

409.900 Ft

Nehézség
Kezdő
Időtartam 900 Óra

Tanfolyam tartalma

 • Online felületen elérhető tananyag
 • Díjmentes próbavizsga
 • Díszműkovács tananyag (jegyzet),
 • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök